Ja du har rett! – Vinteren har vært lang og kald

0
13
Litt mer enn passe snø!

Du har rett hvis du som de fleste føler det har vært en kald vinter. – Heldigivs er vi nå i mars og ser tydelige tegn på at det snart er over.

Hvis du er en av de som nå tror at meldingene om rekordvarme som strømmer inn fra alle himmelstrøk ikke «gjelder» fordi det er kaldt her burde ta en telefon til noen du kjenner i Syd Europa. – Sist gang det vi hadde en kaldere vinter var for 11 år siden. Vinteren 2012/2013 var 2,9 grader under normalen.

Les: Får sparken etter to kamper!

Denne vinteren har ikke vært like røff, men kald nok. 1,6 grader under normalen på landsbasis.
Vinteren har vært 1,6 grader under normalen på landsbasis. Sett under ett, har månedene som ligger bak oss, har vært de kaldeste på over ti år.

Anita Verpe Dyrrdal, klimaforsker og leder for Norsk Klimaservicesenter sier i en pressemelding. «Vinteren i år har føltes lang og kald fordi kulden startet tidlig. Fra oktober til midten av januar var det kaldt i Norge, selv om resten av verden var rekordvarm, sier Anita Verpe Dyrrdal»

Snittemperaturen har vært lavere enn vanlig for fire av de siste fem månedene:

  • Oktober: 1,7 grader under normalen
  • November: 3,5 grader under normalen
  • Desember: 3,2 grader under normalen
  • Januar: 2,2 grader under normalen
  • Februar: 0,6 grader over normalen

Vinteren biter seg fast i form av store snømengder mange steder. Ved utgangen av februar hadde sørlige områder på Østlandet og Sørlandet over 300 prosent av de normale snømengdene.

Les: Manchester United-legenden Juan Mata er tilbake i England!

Minst snø sammenlignet med normale nedbørsmengder var det i deler av Trøndelag, Nordland, Troms og Øst-Finnmark.

tabola

No posts to display