Elefanter har navn

0
2

I går kveld ramlet det ned en pressesmelding som var litt utenom det vanlige. – En pressemelding som beviser langt på vei en følelse vi har hatt lenge, nemlig at elefanter er kloke dyr. Det er noe uendelig poetisk over hvordan en elefant beveger seg som et skip gjennom landskapet med vakre bølgende bevegelser.

Den iternasjonalt sammensatt forskerteam har endelig fått nytte av kunstig intelligens, de har laget en algoritme som analyseer ropene fra to ville flokker med afrikanske savanneelefanter i Kenya. – Og resultatet er forbløffene.

Les: Will Smith forklarer den mørke «avgrunnen» som følger med kvinner, narkotika og penger

Hver elefant har et eget navn som de bruker for å kalle på hverandre. Michael Pardo, som forsker på atferdsøkologi ved Colorado State University sier: «Forskningen viser at i tillegg til at elefanter bruker spesifikke lyder for hvert individ, gjenkjenner de også og reagerer på lyder rettet mot dem. Lyder som ikke er rettet mot dem, ignorerer de»

«Dette indikerer at elefanter kan avgjøre om noen tilkaller dem bare ved å høre lyden som brukes»

Forskerne testet også om elefantene reagerte hvis de spilte av et opptak, og de fikk en positiv og entusiastisk respons fra de elefantene som hørte sitt eget navn og en langt langt mindre entusiastisk reaksjon fra andre elefanter.

«Bevisene som er lagt fram her, viser at elefanter bruker spesifikke lyder for å navngi hverandre, noe som indikerer at de har evnen til abstrakt tenkning» sier forsker George Wittemyer.

Les på Sporten: Kylian Mbappé skulle ha hørt på Arsene Wenger

tabola

No posts to display