Saudi Arabias kongefamilie fortsetter å bygge et harem av fotballklubber

0
0
Everton manager Sean Dyche kan snart få "kongelig lønn"

Saudi Arabia får knallhard konkurranse om å være verdens kjipeste land om dagen. Fra å være verdens kjipeste diktatur må jeg innrømme at både Russland og Israel fremviser episk ondskap og trolig har inntatt en delt førsteplass.

Men det skal sies, Saudi-Arabia er flinke eiere av fotballklubber. – De vet at den eneste grunnen til at folk gidder å ha med dem å gjøre er ekstreme lønninger og så få besøk på stadion som overhodet mulig. Det er lettere for dem å kjøpe klubber (og sikkert billigere) enn å få de største stjernene i verden til å skinne og trives i ørkenlandet.

Les på Sporten: Karim Benzemas klubb sparker sin andre trener på seks måneder og betaler fantasibeløp for tabben

Både Manchester City og Newcastle har Saudi-Arabiske eiere. Og nå kan Everton bli den tredje Premier League klubben i miksen.

For noen dager siden kunne Everton-fans puste lettet ut etter at det 777 Partners kjøpet ikke ble gjennomført innen fristen. – Det amerikanske investeringsselskapet er verdensberømt for å være elendige eiere og rett og slett kjipe folk.

I fjor høst ble eier Farhad Moshiri som i flere år har tapt store penger på sin investering i Everton og 777 Partners enige om et salg av hans 94 prosent av klubbens aksjer. – Ganske umiddelbart ble det klart at det var problemer knyttet til investeringen. Godkjennelse fra Premier League drøyde og det ble stilt spørsmål om 777 Partners rett og slett hadde penger nok til å gjennomføre kjøpet og ikke minst gjøre nøvdendige investeringer i drift og infrastruktur.

Etter de ble klart at Everton var til salgs har Everton-suppertere sammen med lokale forretningsmenn Andy Bell og George Downing, samt MSP Sports Capital, ha levert bud, mens Roma-eier Dan Friedkin, Michael Dell (verdens tiende rikeste mann) fra Dell Technologies og Kenneth King fra A-Cap sies å være interessert.

Les: Den nye Chelsea manageren Enzo Maresca sin første signatur var egentlig på vei til Leicester

Saudi Arabias kongefamilie bygger et harem av fotballklubber!

BBC melder at et konsortium, som inkluderer en saudiarabisk kongelig, har lagt inn et bud.

Ifølge BBC leder den London-baserte forretningsmannen og advokaten Vatche Manoukian et konsortium som inkluderer et ikke navngitt medlem av Saudi-Arabias kongefamilie, samt familier med høy nettoverdi i USA.

Manoukian-konsortiet sies å se Everton som «en sovende gigant» med potensial til å utfordre i toppen av verdensfotballen, og skal ha lagt inn et bud på 400 millioner pund for å overta klubben .

Supporterorganisasjonen, Everton Fan Advisory Board, som jobber for å sikre at klubbens ledelse tar hensyn til supporternes synspunkter, la også mandag ut et åpent brev til potensielle kjøpere hvor de ba om et «åpent, transparent og regelmessig engasjement» med supporterne.

Les på Helsesjefen: Ollie Watkins: «Jeg snakker med en terapeut før og etter hver kamp»

Everton endte i år på 15. plass i Premier League.

tabola

No posts to display