Vi er alle venner i verdensrommet

0
250

SOJUS-TMA16M; den russiske romkapselen med den amerikanske astronauten Scott Kelly og hans russiske kosmonautkollegaer Mikhail Kornijenko og Gennadij Padalka har ankommet ISS (International Space Station) natt til Lørdag.

To av de tre skal være i rommet fryktelig lenge og vil sette nye rekorder hvis ikke noe uforutsett skjer, blant annet for rekord for en amerikaner i rommet . En romstasjon er ikke stor og gutta må være meget gode venner for at det skal gå bra.

 

Verdensrekord

Den russiske kosmonauten Gennadij Padalka skal vende snuten hjemover etter seks mnd. og vil med det være den som har vært lengst i rommet. Verdensrekorden kommer av at han har vært på ISS tidligere og kan notere seg for 878 dager kombinert ved retur.

Kelly og Padalka skal være om bord i 342 dager blant annet for å teste hva som skjer med kroppen under lange opphold i vektløs tilstand. Romfartsorganisasjonene (og noen TV stasjoner) finner det nyttig med tanke på fremtidige romferder til andre planeter og da spesielt Mars.

Kapselen ble skutt opp fra Baikonur i Kasakhstan fredag kveld, og både ferden ut i verdensrommet og fastkoblingen til romstasjonen var vellykket, opplyser den russiske romfartsadministrasjonen.

 

Her kan du lese om Mars One prosjektet

tabola

No posts to display