fredag, desember 17, 2021

Sluttet som mattelærer for å selge hasj

Må lese

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Livet blir til mens man planlegger noe annet, for syv år siden bestemte Janne Svensson seg for å følge sin årelange drøm, det var ikke drømmen om en sangkarrière eller hovedrolle i en Hollywood film, men et liv med dop uten å bryte noen regler.

Spranget var større enn man kunne tenke seg.  Janne Svensson hadde en ekstrem flink pike utdannelse med mastergrad i matematikk, grunnfag i fysikk og praktisk pedagogikk. Da hun bestemte seg for å reise til Amsterdam for å selge hasj i en coffeshop underviste sivilingeniørstudenter i matematikk ved NTNU.

Men, hvorfor lurer du sikkert på, Janne Svensson forklarer i et intervju med Stjørdalens blad:

Jeg hadde vært på ferie her et halvår tidligere, og syntes at det var så fascinerende at jeg bare måtte tilbake. Så jeg tenkte, faen heller, og dro hit uten å kjenne noen, eller å ha noen jobb å gå til. Jeg hadde en del oppsparte midler, og tenkte at jeg ville prøve meg her, finne mer ut av systemet, og hvordan det går an å leve i et samfunn som er regulert på denne måten.

Hennes interesse for systemet og et annerledes regulert samfunn har tydeligvis holdt seg for hun arbeider med salg av hasj fortsatt.

Hun forteller at hun har brukt cannabis på fast basis siden hun var 23 år gammel

Matte og cannabis = Sant

Jeg trivdes veldig godt med å undervise, og jeg er veldig opptatt av faget mitt. Men så ble også livet i Amsterdam veldig forlokkende. En kan på en måte si at cannabis og matte har mye til felles. Begge ting er misoppfattet av folk flest, og det mener jeg har med kunnskap å gjøre. Mange danner seg for eksempel forestillinger om stereotypier innenfor begge felt. Matematikere som tørre og kjedelige og hasjrøykere som helt neddopede og fjerne. Det tror jeg er fordi det er ofte de som har minst å tape som står frem som brukere av cannabis, sier Janne Svensson

I en større sak om medisinsk cannabis i NRK P3 nylig, er Svensson et av intervjuobjektene. Her drar hun sammenligningen mellom cannabis og matte enda et skritt lengre.

 

Det er overraskende mye likt mellom matematikk og cannabis. Og mellom det å være lærer og jobbe på coffeeshop. Både cannabis og matematikk er på en måte misforstått. Mange tenker at matte er kjedelig og bare pugging. Men det er jo den eneste vitenskapen som kan forklare alt ned til basisen. På samme måte tenker mange at cannabis er narkotika og ulovlig, men når man tenker på at det er en plante blir det mer nyansert, sier hun.

 

Janne Svensson sier hun savner å undervise og håper på en gang å flytte tilbake til Trondheim og bli mattelærer på NTNU igjen.  Den som lever for se.

- Advertisement -

Siste nytt

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

More Articles Like This