søndag, desember 5, 2021

Elendig utvalg på strømmetjenester

Må lese

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Husker da Netflix kom til Norge med House of cards på plakaten, en skikkelig dyr og bra tv serie vi har hørt mye om, med Kevin Spacy i hovedrollen. Tusenvis lastet ned Netflix appen, koblet den opp imot HD tvn gjennom Cromecast og så igjennom hele første sesong i løpet av et par dager.
Gode og mette av tv serier gikk det noen dager før man begynte å lure, hva annet kan jeg se på. ?
Det var ikke stort, noen tidlige sesonger av serier vi forlengs er ferdige med, filmer i kategori forrest gump. (bra film jeg ikke gidder å se igjen) og det var stort sett det.

Et argument imot ulovlig nedlasting er at tilbudet er minst like godt på lovlige tjenester, men er det egentlig slik. NBC Universal leide inn revisorselskapet KPMG for å finne ut av om det var hold i argumentet og at lovlige tjenester holder mål.

I og med at det alltid er kjipt å snakke med revisorer tror vi nok det føltes slik også for NBC Universal da revisorselskapet kom med sin rapport.
Undersøkelser ble gjort på 34 nettbaserte distribusjonstjenester som både inkluderte leie, nedlasting og abonnement. Disse stedene skulle testen imot 808 av de mest populære og kritikerroste filmer og 724 tv titler.

I tråd med det som ser ut til å ha vært intensjonen med undersøkelsen kom KPMG riktignok frem til at hele 94 prosent av de 808 filmene var tilgjengelig via minst én av de lovlige kanalene. 81 prosent var tilgjengelig via minst ti av tjenestene.

Om man går litt mer detajert til verks kommer det imidlertid frem at i kategorien abonnementsbaserte «video-on-demand»-tjenester, som blant annet omfatter Netflix og Hulu, er det bare 16 prosent av de nevnte filmene som er tilgjengelige.

Når det gjelder TV-titler var resultatet litt bedre, men heller ikke der var tallene spesielt imponerende. Av de 724 mest populære TV-titlene ble det funnet 44 prosent av dem på de abonnementsbaserte strømmetjenestene.

Både når det gjelder film og TV er det tjenestene i kategorien digital nedlasting som har det desidert største utvalget. Denne kategorien inkluderer tjenester som iTunes, Google Play og Amazon Instant Video. 94 prosent av filmtitlene og 81 prosent av TV-titlene var tilgjengelige via slike tjenester.
Har hatt Netflix, HBO og Viaplay i et år nå, merker at bruken er sporadisk og ikke på langt nær nok til at det forsvarer abonnementet

- Advertisement -

Siste nytt

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

Guadalupe Maravilla presenteres i en stor utstilling på Henie Onstad

Guadalupe Maravilla har nettopp blitt utnevnt til mottager av Lise Wilhelmsen Art Award og blir for første gang presentert i en soloutstilling...

More Articles Like This