For ikke lenge siden kom Starbucks til Norge til stor glede for alle som har lyst til å betale ekstra for en kopp kaffe. Den kommer i alle varianter, men hva er i den nøyaktig og kommer det fra genmanipulerte bønner. ?

Neil Young reagerer kraftig på at Starbucks har gått sammen med Monsanto (et av verdens kjipeste selskaper) for å stanse en lov som gjør at vi får vite om maten er genmanipulert eller ikke.

Neil Young skriver på sine sider:  Jeg pleide å stille meg opp og kjøpe latten min daglig, men i går var det min siste. Starbucks har slått seg sammen med Monsanto for å saksøke Vermont, og stoppe nøyaktig matmerking.

se Neil Young sine sider

Starbucks er sammen med Monsanto medlemmer av Grocery Manufacturers Association, som er en av fire matbransjeorganisasjoner som går til sak mot den lille amerikanske delstaten Vermont.

Må merkes

Der fikk nemlig lovmakerne tidligere i år gjennomslag for en lov som pålegger at alle matvarer – med unntak av meieriprodukter, kjøtt og alkohol – som inneholder genetisk modifiserte organismer må merkes med dette, innen 1. juli 2016.

– Monsanto bryr seg muligens ikke om hva vi synes, men det gjør Starbucks. Kan vi skape nok oppmerksomhet, kan vi presse Starbucks til å trekke tilbake sin støtte for søksmålet og deretter presse andre selskaper til å gjøre det samme, sier rockeren og aktivisten Young, som oppfordrer fansen til å skrive under et opprop.

 

Starbucks hevder de ikke har noe å gjøre med Monsanto og at søksmålet er en noe som felles bransjeorganisasjon står bak. Monsanto er gigant innen biotech og står blant annet bak genmodifisert mais og er under etterforskning for korrupsjon stort sett over hele verden.  Norsk Hydro (Yara) ville vært om Monsanto hvis det hadde vært overtatt av Mini Me. Det omsetter for over 15 milliarder dollar i året og er globale med hovedkontor i Missoury.

f7.no -> adds
tabola