torsdag, november 26, 2020

Gigant fusjoner og oppkjøp

Må lese

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er i dag meldt om to gigantiske dealer, det ene i legemiddelbransjen og det andre i Oljeservice. Det er ikke smågutter det er snakk om, legemiddelfirmaet Actavis ønsker å kjøpe Botox-produsenten Allergan for 66 milliarder dollar, tilsvarende nesten 450 milliarder kroner.

Og Halliburton har kommet til enighet om å kjøpe Baker Hughes i en transaksjon som verdsetter Baker Hughes til rundt 78,62 dollar per aksje, eller totalt 38 milliarder dollar.

Actavis

Man får en forståelse av hvor ekstremt mye penger det er i legemidler (Farmasøytisk industri) når Actavis etter gigantoppkjøpet bare er verdens 10nd største Farmasøytiske selskap. Det samlede selskapet vil bli store innen estetisk medisin (les Botox og dets like), nevrovitenskap og øyemedisin.

Oppkjøpet vil føre til at Actavis blir blant verdens ti største farmasøytiske selskaper målt i omsetning, ifølge en uttalelse fra selskapene mandag.

Halliburton

Dette er et selskap alle elsker å hate, de er allerede store og verdens nest største oljeserviceselskapet, det de nå kjøper med cash og aksjer er verdens tredje største Baker Hughes. Etter oppkjøpet forblir Halliburton verdens nest største etter Schlumberger. Schlumberger er desidert størst og vil være dobbelt så stort som nyfusjonerte Halliburton.

Det som er litt underholdene er den åpne krangelen mellom selskapets ledelse så sent for 3 dager siden, med de uttalelsene som kom virket det mest som neste stopp var familievernkontoret og ikke kirken.

Som alltid med slike oppkjøp og fusjoner skal selskapene hente ut synergier, Halliburton beregnet det til ca. 2 milliarder dollar årlig i besparelser, så jobber du i et av disse selskapene er det bare å pusse på din CV.

Her i Norge har Baker Hughes’ subsea-samarbeid med Aker Solutions, ingen vet foreløpig om dette står i fare etter oppkjøpet.

I tillegg til disse oppkjøpene får det rykter om av F7 har planer om å kjøpe en betydelig medieaktør i Nord Europa, dette avvises som oppspinn av personer nært på selskapets ledelse.

- Advertisement -

Siste nytt

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land vil få store, praktiske konsekvenser...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon mot Polen. Du får med...

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en fersk undersøkelse fra EPSI.

Enighet med Storbritannia om midlertidig avtale

Norge, Island og Storbritannia er enige om en midlertidig vareavtale, som vil gjelde fra 1. januar og frem til frihandelsavtalen trer i...

More Articles Like This