mandag, april 12, 2021

…men inni er vi forskjellige

Må lese

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan...

Et stort, flott og rolig eksemplar av hunderasen border collie ble denne vinteren observert i skiløypene på Øyerfjellet. Hunden tiltrakk seg mye oppmerksomhet fra de motgående skiløperne. Det er ikke uvanlig å treffe på løse hunder i skiløypene, men denne gjeterhunden hadde en helt spesiell utstråling av kraft og ro. Det var helt tydelig at hunden var fornøyd med tilværelsen, noe den egentlig ikke skulle ha noen grunn til.

 

Først etter noen minutter kom eieren i rolig klassisk stil. Da han fikk kommentarer fra forbipasserende på hvor flott hund han hadde, kunne han fortelle at han nettopp hadde overtatt border collien fra en sauebonde på Vestlandet. Hunden som er avlet opp med tanke på gjeting hadde nemlig vist seg å være ubrukelig som arbeidshund på gården. Dette var altså en hund som var avlet og trent opp for en enkeltstående oppgave, men som viste seg som en katastrofe «i yrket sitt”.

Oksen Ferdinand, for de som har fått med seg Disneys animerte, årlige TV program på julaften, var et eksempel på en gigant av en okse som var avlet opp for å gi matadoren en verdig utfordring i dødskampen på tyrefektingsarenaen. I ringen viste det seg derimot at dette prakteksemplaret av en okse var ubrukelig i forhold til forventningene satt av matadoren og hans elleville fans. Ferdinand hadde nemlig ingen indre drivkraft til å kjempe, men ønsket å drive med det han likte aller best: ”att lukta på sina blommor».

Dagens Næringsliv (23. juli 2016) ga leserne en interessant artikkel om dette fenomenet fra menneskeverdenen. De hadde intervjuet Linus Jonkman, personalsjef for det svenske selskapet Prisjakt, selverklært introvert person og forfatter av den populære human research boken «Introvert – den tysta revolusjonen». I artikkelen fokuserer man på at personer med manglende sosiale egenskaper, som i arbeidslivet ofte blir sett ned på, ikke er mindre verdifulle for en bedrift. Tvert imot.

Selv om vi alle er forskjellige, faller de fleste av oss innenfor den generelle «malen» som gjelder i arbeidsliv, på skole og fritid. Men vi må også legge til rette for at individer med personlige egenskaper som faller utenfor «malen» får et større spillerom til å utnytte sine styrker. Det er snakk om å forstå, legge til rette for og utnytte det enkelte individs egenskaper.

Den udugelige sauegjeterhunden på Øyerfjellet fikk også en sjanse til å gjøre det den var best skikket til – være den perfekte familiehunden! Ikke rart den virket fornøyd med sin nye tilværelse. Noen hadde endelig forstått at han ikke var som sine hundekollegaer på gården.

- Advertisement -

Siste nytt

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og pappa Alf Inge Håland...

More Articles Like This