Husk mamma på søndag!

0
15
Morsdag 2023 – En vakker og fargerik bukett er gaven som fortsetter å gi.

Andre søndag i februar nærmer seg, og Plantasjen oppfordrer deg til å vise hvor mye du elsker og verdsetter din mamma.

Morsdag nærmer seg, den tradisjonsrike dagen hvor man hedrer mødre med ekstra mye kjærlighet og oppmerksomhet. Plantasjen oppfordrer alle som har en mamma de verdsetter høyt til å hedre henne for alt det positive hun tilfører en i livet, og uansett hvilken morsrolle hun har ovenfor deg.

– Foreldrerollen er svært avgjørende for barns oppvekst, og mammarollen er ingen unntak. I Plantasjen slo vi fjor et slag for viktigheten av farsrollen også, hvor oppfordret til å hedre pappaer på farsdagen. Og nå til helgen er det mødrene som skal stå i fokus, og vies ekstra kjærlighet og oppmerksomhet, forteller Vibeke Næss, markedssjef i Plantasjen.

En vedvarende tradisjon

Norske mødre ble for første gang hedret for over hundre år siden, og tradisjonen har fra da slått rot og vedvart. I moderne tid bringer hedersdagen ofte med seg ekstra oppmerksomhet til mor, i form av blomster, kjærlige ord og selvskrevne kort, og kanskje en kaffe eller god frokost på sengen.

Næss beskriver hvorfor akkurat morsdag har stor betydning, og er en dag som tåler tidens tann:

– En mor kjenner som regel barna fra den spede start, og støtter en i alle steg av livet. I tillegg til mødre, er det også mange stemødre og morsfigurer der ute som stiller opp og gir all sin kjærlighet og støtte til barna i deres familie – uansett om det gjelder praktikaliteter som skyss til fritidsaktiviteter, eller for uendelig kjærlighet og støtte i livets opp- og nedturer. Derfor betyr nok dagen ekstra mye for mange, og både unge som voksne, sier Næss.

Foto: Jannicke Valen.

Betydningsfullt for mamma – og hele familien

Den ekstra kjærligheten og oppmerksomheten kan bety mye for mammaer. Jannicke AimForHappiness Valen – mamma, interiørdesigner og planteentusiast, forteller hva morsdag betyr for henne:

– Jeg er veldig stolt av å være mamma, og ikke minst av jentene mine. Derfor er det fint å ha en dag hvor vi setter pris på det sammen. Vi er generelt flinke til å vise at vi verdsetter hverandre, men morsdag gjør det ekstra koselig. Samtidig er det veldig hyggelig å gi en ekstra oppmerksomhet til min egen mor, og min svigermor.

Valen forteller videre:

– Morsdag bringer med seg så mange fine minner, og til dagen vet jentene mine alltid hva jeg blir mest glad for – blomster, kort og tegninger, og god kaffe. Samtidig setter jeg pris på en hyggelig sen frokost sammen med musikk på platespilleren, forteller Valen.

En glede i hverdagen

Å gi blomster kan faktisk ha flere fordeler enn bare gleden av å motta de. I Plantasjens trendrapport “Start året med inneplanter” viser at vi får det bedre når vi omgir oss med grønt, og at blomstenes farge, form og duft påvirker humøret vårt, kan dempe uro og angst, og samtidig gi bedre atmosfære inne. Og Valen er klar på hva som er den beste gaven man kan få:

– Blomster er den aller beste presangen å få på morsdag! Jeg får aldri nok, og setter alltid stor pris på en bukett med friske snittblomster i gave, avslutter Valen.

Valens tips til hvordan du får morsdagsbuketten til å vare lengst mulig

 1. Snitt blomstene – Snitt dem ulikt ut fra hvilken blomst det er, og hvordan behov de har.
 2. Oppbevaring – Sett også bukettene kjølig på natten for at de skal holde lenger.
 3. Vann og næring – Husk å gi blomsternæring og pass på buketten litt underveis, bytt gjerne til nytt vann og gi tilfør næring underveis.
 4. Syriner trenger litt «hjelp» for å klare å drikke nok vann, da kan man lage flere små snitt i dem, og fjerner alt av bladverk slik at selve blomsten enklere får all nødvendig næring.
 5. Tulipaner skal man kutte rett over. De drikker mye vann, så fyll på jevnlig. La de stå med plasten på cirka en time slik at bladene blir stive og retter seg opp.

Glem ikke Valentinsdagen, 14. februar!

I år faller Valentinsdagen til to dager etter morsdag, så glem ikke å planlegge for en ekstra oppmerksomhet til den du holder kjært. Og blomsterspråket kan kanskje hjelpe deg, om du er usikker på hva du skal gi:

 • Roseknopp – Jeg har elsket deg lenge i smug
 • Lavendel – Glem meg aldri
 • Pion – Jeg ligger for dine føtter og sverger deg evig kjærlighet
 • Snøklokke – Mitt hjerte er rent
 • Rød rose – Jeg elsker deg
 • Myrt – Når skal vi gifte oss?


Visste du at Plantasjen har kvalitetsgaranti på avskårne blomster?

Plantasjen har fem dagers garanti på avskårne blomster og buketter. Dersom blomstene ikke holder kvalitet innen fem dager fra kjøpsdato, kan du ta med blomstene og kvitteringen til oss. Der får du nye blomster, eller pengene tilbake. Så husk å ta vare på kvitteringen. 

tabola

No posts to display