onsdag, oktober 21, 2020

Kampen mot kvinnene

Må lese

På tirsdag sto Messi alene på toppen i Champions League

Denne sommeren blåste det full storm rundt Lionel Messi. Da hadde argentineren gått lei av klubben som...

Kommer handel på håndholdte enheter til å dominere e-handel i 2021?

Måten vi lever på har forandret seg siden vi begynte å benytte oss av mobilteknologi. Våre smarttelefoner...

Blodig ungdomsdrama på Viaplay

Serien er blant det blodigste og groveste som strømmetjenesten har produsert. Perfekt til Halloween!
Gunnar Norheimhttp://www.f7.no
Student, håndverker, kunstner

«Muligheter for alle»

Dette slagordet kan man finne på et såpestykke fra partiet Høyre. Jeg vil si et par ord om dette, for det høres jo så fint ut.

Indonesia greide med nød og neppe å få nedstemt et forslag om å sjekke at jenter på skolen hadde jomfruhinnen inntakt. Det var nå nylig. Hva har dette med en såpe å gjøre? Denne regjeringen har gått til kamp mot offentlige sysselsetting. I Oslo selger de nå kommunale barnehager så det riktig gviner i svingene. Det er greit det. Det er også greit å huske at offentlig sektor er en gren av arbeidslivet hvor spesielt mange kvinner har sitt arbeid.

Hvorfor?

Kanskje fordi offentlig sektor har relativt sikre jobber med ordnede arbeidsforhold.

For hva er nå egentlig saken med at det skal bli enklere å ansette folk i midlertidige stillinger? En måte å komme seg unna kvinner som har tenkt å bli gravide? Det er en ting vi vet om kvinner: de fleste blir gravide og må ha permisjon fra jobben to-tre ganger. Og det mens de er i sin beste alder og midt i karrieren.

Det er derfor skikkelig slitsomt å måtte gi kvinner fast jobb. Det er saken.

Så leter man med lys og lykte etter måten å få kvinner av veien på. Alle mulige snedige metoder skjult bak tilsynelatende fornuftige politiske argumenter. Det er den politiske høyresiden dere. For den som leser historie vil finne ut at høyresiden konsekvent har vært motstander av alt som skulle gi kvinner rettigheter i samfunnet. Men du leser jo hverken aviser eller historie, der du sitter med telefonen og fingeren din.

Det finnes mange kvinner med høyere status enn undertegnede. Kvinner med lengre utdannelse, høy lønn og stor formue. Kvinner med nettverk og forbindelser lille Gunnar ikke har. Men de kan fremdeles  voldtas. De kan drepes og de kan undertrykkes. Av sånne som meg. Av millioner av sånne som meg. Som ligner på meg, i det minste. Hva tror du IS er? Så bare pass deg.

Men vi trenger ikke være så forbannet dramatisk. Det rekker å uthule kvinners rettigheter i lovverket. La dem ta en jomfrutest, for eksempel. I Norge er vi mer sofistikerte og trenger ikke å gjøre det så vulgært. Gjør bare noe med mulighetene til å kombinere et alminnelig kvinneliv med det å ha en jobb. Små skritt blir til et langt steg bare de er mange nok. Særlig om man i setter foten på en såpe.

 

- Advertisement -

Siste nytt

På tirsdag sto Messi alene på toppen i Champions League

Denne sommeren blåste det full storm rundt Lionel Messi. Da hadde argentineren gått lei av klubben som...

Kommer handel på håndholdte enheter til å dominere e-handel i 2021?

Måten vi lever på har forandret seg siden vi begynte å benytte oss av mobilteknologi. Våre smarttelefoner er tilsynelatende alltid innenfor vår...

Blodig ungdomsdrama på Viaplay

Serien er blant det blodigste og groveste som strømmetjenesten har produsert. Perfekt til Halloween! Viaplays nye originalserie Cryptid er et neglbitende...

Ole Gunnar Solskjær nekter å snakke med TV 2

Det er ikke strømmen av opplagtheter som plager den norske manageren for Manchester United Ole Gunnar Solskjær selv om det er irriterende...

Barn sier foreldre har lagt ut bilder av dem uten å spørre

Mens nesten åtte av ti foreldre sier at de spurte barna om lov før de la ut bilder eller video av dem...

More Articles Like This