torsdag, mai 26, 2022

Inviterte 100 000 til krisemøte om Kinas økonomi

Må lese

Inviterte 100 000 til krisemøte om Kinas økonomi

Har en følelse av at ikke alle fikk sagt sitt da møtet om hvordan Kina kan løse...

Vangelis er død 79 år gammel

Absolutt alle kjenner igjen Chariots of Fire og mange filmmusikken til Bladerunner. Grenske Vangelis, som var en...

Fra 1. juni forsvinner Facebook-siden «NRK Nyheter»

Det er et første tegn at seriøse nyhetsformidlere slutter å se på Facebook som en kanal som...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Har en følelse av at ikke alle fikk sagt sitt da møtet om hvordan Kina kan løse de omfattende problemene i landets økonomi ble gjennomført på onsdag.

Overskriften for krisemøte om Kinas økonomi, var konsekvensene av Covid 19, selv de aller fleste er klar over det problemene stikker mye dypere enn det.

Les: Fra 1. juni forsvinner Facebook-siden «NRK Nyheter»

CNN meldere at Kinas statsminister Li Keqiang var til stede da tjenestemenn fra alle lag i Kinas offentlige system møttes til en nødvideokonferanse om landets økonomi.

Kina, verdens nest største økonomi, har siden mars slitt med en bølge av koronavirusinfeksjoner, som har ført til nedleggelser i store deler av samfunnet. I midten av mai var mer enn 30 byer og opptil 220 millioner kinesere berørt av nedstengningene.

LES: Mourinho dropper tidenes managerlønn i Premier League


På noen måter er den økonomiske situasjonen den står overfor i dag verre enn våren 2020, da koronakrisen forårsaket nedleggelser over hele verden, sa statsminister Le Keqiang ifølge Kinas statseide avis, Global Times.


Dermed setter også Kinas økonomiske utfordringer sitt preg når profilerte investeringsbanker skal forutsi hvordan landets bruttonasjonalprodukt (BNP) vil utvikle seg i løpet av 2022.

På bare noen få måneder har både sveitsiske UBS og amerikanske JPMorgan skrevet ned sine prognoser for hvor mye større Kinas økonomi vil bli i år, tre ganger. Senest har UBS endret prognosen fra 4,2 prosent. til 3 prosent. vekst i 2022. Det skriver CNBC.

JPMorgan er litt mer håpefull og forventer nå at Kinas økonomi vil vokse med 3,7 prosent. i 2022, men det er også en betydelig nedskrivning fra de 4,3 prosentene som prognosen så langt har vært god på.

Kinas offisielle vekstmål for 2022 er 5,5 prosent. Siden 1978, ifølge Verdensbanken, har Kinas økonomi vokst med nesten 10 %. per år i gjennomsnitt. I 2021 var BNP-veksten 8,1 %.

UBS deler skylden for at utsiktene foreløpig bare blir mørkere, for virusvarianten Omikron samt Kinas nedstengningsstrategi.

De vedvarende restriksjonene og mangelen på klarhet rundt en exit-strategi fra dagens politikk vil trolig dempe tilliten til bedrifter og forbrukere, «vurderer økonom Tao Wang fra UBS i en rapport publisert denne uken.

Det samme bildet er tegnet i en analyse utført av JPMorgans sjeføkonom Haibin Zhu, som også ble publisert denne uken.

«Null-covid-politikken er fortsatt den største usikkerheten, inkludert risikoen for langsiktig forstyrrelse av økonomisk aktivitet og risikoen for en tilbakevendende Omicron-bølge,» heter det.

- Advertisement -

Siste nytt

Inviterte 100 000 til krisemøte om Kinas økonomi

Har en følelse av at ikke alle fikk sagt sitt da møtet om hvordan Kina kan løse...

Vangelis er død 79 år gammel

Absolutt alle kjenner igjen Chariots of Fire og mange filmmusikken til Bladerunner. Grenske Vangelis, som var en synth-pioner og samtidig en instrumentalist...

Fra 1. juni forsvinner Facebook-siden «NRK Nyheter»

Det er et første tegn at seriøse nyhetsformidlere slutter å se på Facebook som en kanal som på en god måte kan...

Sendte en limousine med luksusklokker til Dortmund

21-åringen Erling Haaland fikk tatt avskjed med Dortmund-supporterne i lørdagens siste kamp mot Hertha Berlin - med scoring, selvfølgelig. Det var mye...

Søk om kredittlån på nett

Internett er fullt av muligheter, og det gjør mange finansielle systemer enklere og åpne for alle. Et av disse er lån, som...

More Articles Like This