Det er et første tegn at seriøse nyhetsformidlere slutter å se på Facebook som en kanal som på en god måte kan markedsføre en nyhetstjeneste at nå NRK kraftig innskrenker publisering i sosiale medier.

Med sine 502.303 følgere, er NRK Nyheter den største innen nyheter på Facebook i Norge.

Facebook og Twitter spesielt er stappfull av falske nyheter og gjennom deres algoritmer sørger for at høyreekstreme og farlige innlegg promoteres.

Det er bare å se på kommentarfeltet på Facebook, to tre normale kommentarer så tar det fullstendig av med hatsmeldinger.

Les: Endelig er Kevin Spacey tilbake i en storfilm

Publikumsdialog er for viktig til at vi kan overlate det til algoritmer i Palo Alto, sier nyhetsredaktør Espen Olsen Langfeldt i NRK til Morgenbladet.

Han forteller at NRK reduserer antall kontoer og engasjement på Facebook dramatisk, som en del av en langsiktig strategi om å flytte publikumsdialogen over på andre plattformer.

– Vi ser at den offentlige samtalen skapt gjennom Facebook har begrenset verdi. Man kan stille seg spørsmål om hva kommentarfeltene tilfører det norske samfunnet av positive verdier, sier han.

Deler av nyhetsstoffet vil publiseres på en annen av rikskringkasterens Facebook-sider, som bare heter «NRK». Men mengden innhold vil bli kraftig redusert. Medvirkende til beslutningen har vært at moderering av kommentarfeltet er svært ressurskrevende.

Les: Elendige Manchester United resultater godt nytt for Ole Gunnar Solskjær sin managerfremtid

– Det er ikke mulig å forhåndsmoderere. Da er det bedre at vi heller bruker de ressursene på en bedre form for dialog med publikum.

Om NRK vil fjerne seg helt fra Facebook vil ikke han ikke svare på.

– Vi får se hva erfaringen blir. Men tanken er at vi ønsker en egen, redaksjonell styring på produktet vårt, og da er ikke Facebook optimalt.

f7.no -> adds
tabola