torsdag, desember 9, 2021

Færre velger USA som sitt ferieland

Må lese

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

For å skjønne hvor viktig turistindustrien er for USA skal vi starte med noen ganske få tall, det er over 82 millioner mennesker som besøker landet hvert eneste år. De skal alle overnatte, bevege seg rundt, besøke attraksjoner og spise mat.

I lille Norge legger besøkende igjen 47 milliarder kroner sist år, det blir småpenger sett imot det som skjer i USA. I gjennomsnitt bruker en som besøker USA 940 kroner om dagen og blir i 6 dager. – Det betyr over 460 milliarder kroner i året, og da er ikke reisen til og fra regnet med.  Tallet inkluderer ikke de som studerer eller kommer til landet for å jobbe. De bidrar også med enorme beløp til økonomien. Selskaper for Google, Apple

USA har opplevd en jevn økning hver eneste år under president Barack Obama, det er også tilfelle for det første året til president Donald Trump, men nå har det snudd.

Les på Sporten: Til slutt valgte de en italiener

Ingen ønsker problemer på ferie, allerede nå kan man se nedgang i flere turistgrupper, Johannes Flø som har bodd de siste 7 årene i Florida kan fortelle at det er tydelig færre turister fra Syd Amerika og Asia og inntrykket er også at mange Europeere holder seg unna.

Trump velgerne tror at alle som ikke er vite og reiser til USA er båtflyktninger som vil til landet for å ta fra dem den amerikanske drømmen, men det er ikke tilfelle, mange vil rett og slett på ferie. Bare i India er det over 100 millioner mennesker som har høyere levestandard enn gjennomsnittet i Norge. – De velger bort USA som ferieland fordi de er redd for problemer med innreise. Fra Europa er det også en nedgang og da med en annen grunn, spesielt i Tyskland og Frankrike er Donald Trump så upopulær at de heller velger å dra andre steder.

Det er også en markert nedgang av turister fra Syd Amerika her igjen hindrer fordommer fornuft. Argentina, f.eks har 40 millioner mennesker av de har nesten 20 millioner penger nok til å kunne reise på ferie til USA, men mange av dem velger nå å reise andre steder.

Man kan se det på hva folk mener er deres favoritt destinasjoner. Travellers Choice har basert på anmeldelser og spørreundersøkelser om folks favoritt reisemål er New York på 11 plass.  For første gang er ikke USA representert på topp 10 listen. Øverst i år er Marrakech i Marokko. Norge har ingen byer på listen om du skulle lure.

- Advertisement -

Siste nytt

Ny Tromsø-trøye har QR-kode med Qatar-kritikk

Nå er det ikke slik at Tromsø eller Norge sender noen spillere til VM i Qatar, men...

Motemagasinet Elle dropper pels

Det franske motemagasinet Elle ble startet i 1945 for å bringe litt glamour inn i et krigsherjet Europa. Opp igjennom årene har...

Ralf Rangnick må overbevise FA om at han fortjener arbeidstillatelse

Ralf Rangnick må overbevise et FA-panel om at hans lederkompetanse er verdig å få en arbeidstillatelse etter å ha godtatt å ta...

Paris er ikke lenger verdens dyreste by

Hvert år rangerer The Economist Intelligence Unit (EIU) levekostnader i verdens dyreste byer. Oslo som føles som en dyr by er faktisk...

Mer klimagasser i atmosfæren i 2020 enn noen gang før

Karbondioksid, metan og lystgass ble målt til rekordhøye nivåer i atmosfæren over Norge også i 2020. – Selv om...

More Articles Like This