Nordmenn tar stadig flere bilder

0
139

Nordmenn setter ny fotorekord, og mobilen blir stadig viktigere som kamera. Droner og dashbord-kamera blir stadig mer populært. Det viser tall fra Elektronikkbransjen.

Nordmenn tar nå i gjennomsnitt 1696 bilder i året, mot 1689 bilder i fjor. Det er ny rekord i antall tatte bilder siden Stiftelsen Elektronikkbransjen startet sin fotoundersøkelse i 2014. Undersøkelsen er gjort av Respons Analyse.

– I fjor var første gang vi tok flere bilder med mobilen enn med kameraet, og denne trenden fortsetter i år. Nå er 53 prosent av bildene vi tar gjort med mobilen, sier kommunikasjonssjef i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Marte Ottemo.

Tydelig trendskifte

Og bildene blir ikke bare liggende på mobiltelefonen eller delt i sosiale medier. Stadig flere skriver ut bilder og lager fotobøker av mobilbildene sine.

– Undersøkelsen viser at 42 prosent av nordmenn totalt sier de har fremkalt bilder tatt med mobilen, opp fra 37 prosent i fjor. Og har du barn går fremkaller du enda flere bilder, 60 prosent av de med hjemmeboende barn gjør det, sier Ottemo.

Aldersgruppen 25-44 har i større grad enn andre aldersgrupper fremkalt bilder tatt med mobiltelefonen, her er andelen 53 prosent.

Vanlige papirbilder og fotobøker er de to mest populære produktene vi kjøper, hhv 25 og 20 prosent av nordmenn bestilte et slikt produkt i løpet av det siste året.

– I en verden der alt er så digitalt er sjarmen og gleden ved bildeprodukter minst like viktig som før. Totalt sier 51 prosent at de har kjøpt en form for fysisk produkt av bildene sine det siste året, opp fra 47 prosent i fjor, sier Ottemo.

Kamerakvalitet viktig for mobilkjøp

Med flere fremkalte bilder fra telefonen, er det kanskje ikke så merkelig at kvaliteten på kameraet blir stadig viktigere for folk når man skal kjøpe ny mobil, og når en ny topp i 2018.

Hele 53 prosent oppgir at det er meget eller svært viktig, mot 47 prosent i 2016. Kvaliteten på mobilkameraet er viktigere for kvinner enn for menn, og for aldersgruppen 35-44 år.

tabola

No posts to display