New Delhi 10 juni, 2019. - temperaturen var 48 grader C.

Tema er alvorlig nok, men klarer ikke likevel å trekke litt på smilebåndet når jeg hører de mest ivrige motstandere av innvandring samtidig hyle høyt om at det ikke er noe problem med klima og at hver eneste gang det er kjølig presentere deg som et bevis. 

Allerede nå er store deler av India nær ubeboelig for mennesker på grunn av ekstremvarme, det samme er tilfelle med de tørre delene av Kina, og store deler av Afrika på begge sider av ekvator.

Les: Du har rett hvis du synes juni var vått

I fjor var det 484 offisielle varmebølger i India, opp fra 21 i 2010. I løpet av den perioden døde mer enn 5000 mennesker

I en artikkel i CNN for et par dager siden stilte de spørsmålet om deler av India er for varmt for mennesker.  – Så langt i sommer er over 100 mennesker drept i Intense varmebølger og forventes å forverres i de kommende årene, og skaper en mulig humanitær krise da store deler av landet potensielt blir for varme til å være beboelige.

Varmebølger i India finner vanligvis sted mellom mars og juli og avtar når monsunregnene kommer. Men de siste årene har disse varmeperiodene blitt mer intens, hyppigere og lengre.

Les: Det mest radikale og opprørske valget du kan gjøre, er å være optimistisk

Eksperter ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) sier at selv om verden lykkes med å kutte karbonutslipp, og begrense den forventede økningen i gjennomsnittlige globale temperaturer, vil deler av India bli så varme at de vil teste grensene for menneskelig overlevelse.
«Fremtiden for varmebølger ser verre ut, selv med betydelig reduksjon av klimautslipp,» sa Elfatih Eltahir, professor i hydrologi og klima på MIT.

Vi har ikke en snøballs sjanse i helvete til å overleve hvis ikke vi tvinger kortsynte politikere til å agere. 

Et stikkord her, for de som fortsatt undrer. – Ca en milliard mennesker bor i områder som i løpet av noen få år kommer til å bli for varme for mennesker og ser vi 10- 15 år frem i tid vil det tallet øke til over 2 milliarder. – Det eneste de kan er å velge mellom å dø, eller komme seg i retning av en av jordens to poler.

Vi kommer til å få historiens største menneskevandring, verdens økonomien vil kollapse, mange vil dø i kriger og konflikter over resurser og selv her oppe i Norge, hvor vi blir plaget med mengder med regn og ekstrem vær i ulike former vil vi merke trykket.

Krever alt vi har og enda mer

Det hjelper lite at Oljefondet (pensjonsfondet) ikke lenger investerer i kullkraft. – hele fondet må dirigeres i retning av vår felles overlevelse. Investere i tiltak som reduserer klimautslipp, øke beplantning og tiltak som som øker naturlig opptak av CO2, bruke massive investeringer i land som ikke selv er i stand til å møte katastrofen som vi vet kommer, støtte miljøforskning og opprette gigantiske prosjekter for produksjon og distribusjon av mat og vann.

Les på Sporten: Jack Ma, Kinas nest rikeste mann gir 1,2 milliarder kroner til kvinnelandslaget

f7.no -> adds
tabola