En merkelig art med 20 armer, på størrelse med et jordbær oppdaget på 1000 meters dyp i Antarktis

0
65
Promachocrinus kerguelensis

Funnet er et resultat av flere måneders forskning.

Havbunnen er fortsatt et stort mysterium for menneskeheten. På et område hvor det er praktisk talt umulig å få tilgang til med dagens midler, er forskningsarbeid avgjørende for dette arbeidet som litt etter litt finner mer informasjon.

Scripps Institution of Oceanographics ved University of California har jobbet de siste månedene i Antarktis, hvor de har oppdaget en art som aldri er sett før: Promachocrinus kerguelensis. Dette dyret, på størrelse med et jordbær og med 20 lilla og rødlige armer, er funnet mellom 100 og 1000 meter under landområdet til dette kontinentet.

Les: Flauere enn noen gang å kjøre Tesla

Forskning tyder på at det er minst åtte lignende arter i disse farvannene, selv om dette er den som har tiltrukket seg mest oppmerksomhet fra eksperter. Årsaken er at armene kan strekke seg opptil 30 centimeter og drive ut et slags klebrig stoff fra den delen av kroppen.

Greg Rouse, en av forskerne, har påpekt at koblingspunktet til tentaklene, kjent som cirri, har sirkulære fremspring som ligner på frøene til jordbær. «Vi har fjernet mye cirri slik at du kan se delene de er festet til, og det er slik et jordbær ser ut,» bemerket eksperten.

University of California har mottatt all denne nylig publiserte informasjonen, og det er flere arter, som promachocrinus unruhi eller promachocrinus uskglassi, ganske like, men med noen forskjeller. Unruhien har større cirri, mens uskglassi har større kroppsstørrelse.

Disse dyretypene, havpengene, har eksistert i mer enn 490 millioner år. På et tidspunkt i historien, i Mississippian-perioden, kom de til å dominere havbunnen.

Les på Sporten: Barcelona dumper Robert Lewandowski for å finansiere gigantsignering fra Premier League

tabola

No posts to display