Høyesterett har latt seg lure!

0
198
Florentino Pérez

Europeisk fotball ventet nervøst på dommen fra høyesterett for å komme til en avgjørelse om Superligaen som i teorien kan endre fotball i Europa.

A22, organisasjonen bak Superleague nå, Real Madrid og Barcelona hadde håpet på en seier mot UEFA i retten som ville hindre det de kaller «det nåværende europeiske fotballorganet» og FIFA til å utøve monopol.

Les på Sporten: Ten Hag har gjort et valg for Amrabat som vil gjøres gjeldene lenge etter Manchester United har gitt han sparken

Bare utvalgte inviterte klubber kan delta! – Det er ingen mulighet for en klubb som er utenfor å kvalifisere seg!.

AS skriver at dette vil tillate dem å fortsette med Superleague uten motstand, og fjerne UEFAs rett til å sanksjonere de to klubbene og eventuelle andre klubber som ønsker å bli med dem. – Fans reagerte kraftig første gang ligaen som baserer seg på «pay to play» system hvor bare de aller største og rikeste klubbene kan bli med. Akkurat som i MLS hvor det ikke er mulig å rykke opp eller ned vil plassene tildeles de klubbene som klarer å suge mest penger ut av fans, tv-selskaper og sponsorer.

Overskriften til VG om at Monopolet er over og at fotballen er satt fri er så misvisende som det går ann. – En klubb som FC København, som akkurat har gått videre fra gruppespillet i Champions League, vil aldri, selv om de vinner absolutt alle kampene de spiller herfra til evigheten kunne bli med i Superleague.

Superleague er omvendt Robin Hood hvor de aller rikeste klubbene tar fra alle andre. Estimatet er av klubbene i Superleague vil tjene 2 til 3 milliarder euro mer! Det betyr at de utenfor tjener tilsvarende mindre.

Vi kan være enige i at både UEFA og FIFA har store demokratiske problemer og er alt for grådige, men å åpne for en reaksjonær organisasjon med tvilsomme intensjoner og skulte penger.

Alternativet var at ved å finne i UEFAs favør, ville det i hovedsak stoppet Superligaen, eller et annet lignende prosjekt en gang for alle. Hvis UEFA kan sanksjonere klubber som ønsker suspensjon og bøter, vil de fortsette å ha kontroll over pengene, og potensielt spillerne også.

Les på Engelske Klubber: Nuno Santo endelig tilbake i Premier League!

Avgjørelsen ble gitt klokken kvart på 10 torsdag morgen, med dommer som signaliserte klart maktmisbruk fra UEFA og FIFA. Barcelona og Real Madrid kan ikke kastes ut av Champions League, Europeiske eller FIFA-konkurranser for å prøve å organisere en ny konkurranse, da dette er i strid med EUs markedslover.

«Vi har vunnet retten til å konkurrere. UEFA-monopolet er over. Fotball er GRATIS. Klubber trenger ikke lenger å frykte sanksjoner og kan nå bestemme sin egen fremtid, sa A22-sjef Bernd Reichart. – Organigasjonen er eid gjennom en skjult struktur finansiert gjennom JPMorgan Chase.

«Til fansen: vårt forslag er at alle Super League-kamper sendes gratis. For klubber: inntekter og solidaritetsbetalinger er garantert.»

Vi står foran en stor mulighet til å forbedre europeisk klubbfotball. Det er en fantastisk dag for fotballens historie, uttaler Florentino Pérez, president Real Madrid. – Du kan tippe hva som skjer med alle andre klubber når de som er med i Superleague tjener mye mer penger!!.

La La Liga ut en uttalelse kort tid etter å ha «minnet» fansen om at Superleague er et egoistisk og elitistisk prosjekt.

tabola

No posts to display