Dette er bøkene du må lese på trikken

0
101

Leser du disse bøkene får du kjæreste, garantert! – eller beholder den du har.

Hvilke interesser man har og hva man kan snakke om er med å bestemme din sosiale ranking.  Det er lenge siden den ene dagens tv programmer var samtaleemner dagen etter. Sosial sett kan det være lurt å ha lest bøkene alle snakker om. Med riktig bok i lomma eller i handa sender du signaler på trikken som sier noe om hvem du er.

Referanseramme er en viktig faktor i forbindelse med å knytte vennskap og mer intime relasjoner.

I kortform er rådet, ut med Tinder og Sukker, les heller bøker og bli spennende.

F7 og Bokkilden har laget en liste over noen av de bøkene som virker best både som en innlevelse og opplevelse for deg selv – og sosialt. I tillegg til boka har vi laget en kort presentasjon av boka.

Listen vi har laget er kort og vil bli mye lenger hvis du deltar, send inn din absolutte favoritt og kommenter her eller på F7 sine sider på Facebook F7. Vi trekker ut 10 vinnere som får et gavekort på kr 300 fra Bokkilden.

John Williams – Stoner

Stoner

 

Denne boka er en glemt perle. Den ble utgitt i 1965 og kom på norsk først nå. John Williams skrev boka Stoner som en slags hyllest til det å velge sitt eget løp. En ung, fattig bondesønn reiser til agronomskolen og ender opp som universitetslærer.

William Stoner, som boka handler om, gjør ikke de lette valgene i livet. Boka er et vakkert og stillferdig epos som er både trist og gripende.

Stoner – John Williams

 

 

 

 

Irene Nemirovsky – Storm i junistorm i juni

Dette er en bok som risikerte verken å bli utgitt eller lest. Forfatteren satt og døde i konsentrasjonsleiren Auschwitz. Hennes døtre reddet manuset da hun ble deportert i 1942. Storm i juni handler om forholdet mellom en tysk soldat og en fransk kvinne under andre verdenskrig. Boken skildrer på en varm måte mennesker og de problemer som oppstår mellom mennesker og i en meget vanskelig situasjon. 60 år etter ble boken utgitt i Irene Nemirovskys hjemland Frankrike til store ovasjoner og fortsetter sin seiersgang over hele Europa.

Storm i juni – Irène Némirovsky

 

 

 

 

 

Jojo Moyes – den ene pluss enden ene pluss en

Like barn leker best, det stemmer ikke i denne romantiske fortellingen om to helt forskjellige mennesker fra ulike miljøer som treffes, hun en vaskekone han en søkkrik data gründer med en innsidesak hengende over hodet. Jojo Moyes skriver med stor innsikt og humor noe hun også har gjort tidligere med bestselgeren Et helt halvt år.

Historien om vennskapet og kjærligheten som oppstår under usannsynlige omstendigheter er både morsom og rørende, dette er en bok det er vanskelig å legge fra seg.

Den ene pluss en – Jojo Moyes

 

 

 

 

Leif Enger, Ned til Elva fra 2001ned til elven

Dette er en unik debutbok fra en forfatter som siden 2001 har gitt ut ytterligere to romaner (Så ung. Så kjekk, så modig).

Ned til Elva er en odysse’ og en åpenbaring både som bok og historie. Boken er vakker, vittig, sørgmodig og intenst spennende som lett kan sammenlignes med en blanding av John Irvin og Mark Twain med disses magiske realisme. Boken handler om en astmatisk gutt, Reuben, på begynnelsen av 1960-tallet i Midtvesten, oppvokst med en far som har krefter verden ikke vet om. En dag må faren, Reuben og søsteren ut på en reise som kan endre alt, på leting etter broren som har forlatt dem. Et intenst møte med menneskene, det amerikanske landskapet og en beskrivelse av den kjærlighet som gjør det mulig å trosse selv de frykteligste fiender, er noe av det som utspiller seg i denne vakre fortellingen.

Dette er en leseopplevelse av de sjeldne.

Ned til elva – Leif Enger

Ron Rash- Serena

Hollywood er opptatt av det sakte og triste om dagen. Vakre skuespillere går av veien for å se uflidde og stygge ut. Det virker nesten som et kriterium for Oscar. Ron Rash sin bok fra Nord Carolina i 1929 under depresjonen passer utmerket inn i Hollywoods ønsker. Smellvakre Jennifer Lawrence og barske Bradley Cooper skal spille hovedrollene i filmen Serena. Ytre ramme er i fjellene Smokey Mountains og på et indre plan handler det om hvordan en tragedie er drivkraften i oppløsning av et ekteskap som hadde alle forutsetninger for å være bra.

Vi fyller på listen med dine forslag, send inn din absolutte favoritt og kommenter her eller på F7 sine sider på Facebook F7. Husk vi trekker ut 10 vinnere som får et gavekort på Kr 300 fra Bokkilden.

tabola

No posts to display