fredag, november 27, 2020

Barn vil heller bruke nettbrett enn å være med venner

Må lese

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En dansk undersøkelse viser overraskende at barn heller vil bruke nettbrett enn å ha venner på besøk eller gå ut å leke. Selv om dette er en dansk undersøkelse forventes det ikke store forskjeller i Norge. Det er barnehagebarn i alderen fire til seks år som er undersøkt på oppdrag fra barneombudet i landet.

Det var 844 barn som deltok og de valgte i stort overtall å bruke iPad istedenfor å leke med sine kamerater.  «Ingen vet hva dette egentlig betyr for barns utvikling. Det verste man kan gjøre, er å overlate barna til seg selv og tenke at alt står bra til» sier barneombud Per Larsen til den danske avisen Politiken.

Det advares å bruke elektronikk som barnepasser og man oppfordrer til å aktivt være med å leken og tilby alternative lekeplasser. Undersøkelsen viser at hvis man lager en aktivitet i tillegg til å kunne generelt leke med en venn velger barna leken.

En morsom lekeplass er også forlokkende for barn i den alderen og en god sosialiseringsarena.  Det var ikke registret noen stor forskjell i ønsker hos barn som hjemme hadde et strengt eller slapt forhold til skjermtid for barna. Men her var tallene såpass små at det ikke var mulig å trekke noen konklusjoner ut av det.

Undersøkelsen forteller oss egentlig bare ting vi allerede vet og oppfordringene er som forventet, aktiviser dine barn og delta i deres liv.

- Advertisement -

Siste nytt

Disney kutter enda mer enn først annonsert

Det er ikke mye optimisme å spore fra alle de som underholder oss eller serverer mat og...

Seilforbundet roper varsku om fem knops fartsgrense

Norges Seilforbund mener den foreslåtte, generelle fartsgrensen til sjøs på fem knop innenfor hundre meter fra land vil få store, praktiske konsekvenser...

Slik får du sett alt fra Håndball-EM 2020

Torsdag 3. desember kastes kvinnenes håndball-EM i gang i Danmark, og våre egne jenter skal i aksjon mot Polen. Du får med...

Misfornøyde tross lave strømpriser

Norske strømkunder er mindre tilfredse med norske strømselskaper, til tross for at strømprisene er lave, viser en fersk undersøkelse fra EPSI.

Enighet med Storbritannia om midlertidig avtale

Norge, Island og Storbritannia er enige om en midlertidig vareavtale, som vil gjelde fra 1. januar og frem til frihandelsavtalen trer i...

More Articles Like This