Mikal Persbrandt skal spille Dag Hammarskjöld

0
269

FNs trolig beste generalsekretær gjennom tidene og svensk toppdiplomat skal spilles av «bad guy» skuespiller Mikal Persbrandt.

Mange stusset og fansen klagde høylytt da nyheten om at Mikael Persbrandt skulle slutte i den svenske suksess-serien Beck. Nå har vi grunnen, en internasjonal karriere venter den meget karismatiske, men trøblete svenske filmstjernen.

 

Jardotville

 

Dag Hammarskjöld var en svensk toppdiplomat som gjennom sin dyktighet og heltedåder ble den første generalsekretæren i FN. Mikal Persbrandt skal spille diplomaten i en ny internasjonal triller «Jardotville». Persbrandt som er kjent for å være udiplomatisk er fult i gang med innspillingen i flere land i verden, for øyeblikket filmer de både i Sør Afrika og Irland. Utgangspunkt for filmen er krisen i Kongo og beleiringen av Jardotville. Dag Hammarskjöld var sentral i disse hendelsene.

 

Sveriges to største topp diplomater gjennom tidene er begge drept eller forsvunnet på mystisk vis, Raol Wallenberg og Dag Hammarskjöld.  Natten mellom 17. og 18 september 1961 omkom Hammarskjöld og 15 FN-tjenestemenn – inkludert åtte svensker – i en flyulykke. De var på vei til en fredsmøte, da flyet styrtet. Årsaken til flystyrten er aldri avdekket og konspirasjonsteoriene er mange. Raol Wallenberg ble mot slutten av andre verdenskrig tatt til fange av russiske NKVD (forløperen for KGB) og ble satt i Lubjanka -fengselet i Moskva. Omstendighetene omkring hans død er usikre.

 

Les også: Ut med Persbrandt inn med Hivju

 

Ridderne av det runde bord: King Arthur

 

Synsere har i lengre tid ment at tiden er moden for en internasjonal karriere for Mikal Persbrandt, det er han tydeligvis enig i og i ferd med å lykkes med. Han var med i Hobbiten, men ugjenkjennelig. Han skal i tillegg til filmen om Hammarskjöld skal være med i Guy Ritchies ridder eventyr: Ridderne av det runde bord: King Arthur.

tabola

No posts to display