WHO: Bacon og pølse burde komme med advarsel

0
107

Det er klart at noe så fantastisk godt som bacon er farlig, Verdens helseorganisasjon (WHO) har presentert en rapport som forteller om kreftfaren ved å spise bacon. Og ikke bare Bacon også bearbeidet kjøtt som pølse har nå havnet på samme liste som røyk og asbest.

Forskere i 10 forskjellige land har samarbeidet om rapporten og konklusjonen er spesielt ille for de som virkelig liker pølse, bearbeidet kjøtt, nesten helt uavhengig av om det er røkt, herdet, saltet eller har benyttet andre kjemiske teknikker er mye farligere enn tidligere antatt.

Det er spesielt tarmkreft som er linket til bacon og pølse, hvert eneste år får ca. 3000 personer denne diagnosen i Norge og ca. 1000 av de igjen dør. Tallene er enda høyere i land som spiser mer bearbeidet kjøtt, i Storbritannia er det 150 000 dødsfall som følge av tarmkreft hvert år.

 

KRYDDERPØLSE MED BACON, oppskrift hentet fra Matprat

Rock opp grillpølsene med bacon og hot fyll og bytt ut lompa med en myk tortillalefse! En spenstig oppjustering for ventepølsa!

Til 4 PORSJONER trenger du:

8 stk grillpølse etter eget ønske

8 stk hvetetortilla eventuelt lompe

8 skive bacon i skiver

16 stk tannpirkere

Fyll:

1 stk hakket løk

1 dl chilisaus

 

SLIK GJØR DU

Slik gjør du:

  1. Lag et snitt på langs av pølsa og fyll i fyllet.
  2. Snurr en baconskive rundt hver pølse og fest den med tannstikkere slik at fyllet holdes på plass.
  3. Grill pølsene på grillen eller stek de i en stekepanne og varm tortillaene.

Ha gjerne salat og tomatskiver på tortillaene før du ruller sammen pølsa.

tabola

No posts to display