Den berømte øl indeksen for 2015 har kommet. Det er «Go Euro» som lager denne hvert eneste år, tror de er Englands tørsteste reiseselskap. De har sammenlignet prisen på 33 cl øl i og laget en liste hvor du både finner de billigste og dyreste.

Og forskjellene er store selv innenfor et land, i England f.eks. koster det halvparten med en øl i Liverpool i forhold til London. De som ikke drikker for å glemme husker kanskje at Oslo kom på førsteplass som den dyreste byen i verden å ta en øl. Selv om vi har rykket nedover listen til en litt mer beskjeden 4 plass må vi huske at det er akkurat like dyrt for oss, men litt billigere for turister og journalister fra England på grunn av historisk svak krone.

Vi trenger ikke reise langt for å finne den billigste ølen, Krakow og Kiev deler førsteplassen med 1,07 pund for en 33 cl øl. Hele Polen og de baltiske landene er så billige for oss fra Norge at det er ren gevinst, jo mer du drikker jo rikere blir du.

Genève har klatret opp på førsteplassen som dyreste sted på Øl indeksen med 4,08 pund.

Men hva med Asia? De har jo billig øl, hvorfor vinner ikke de, grunnen til det er at listen er et gjennomsnitt av øl i butikk og øl på pub. I Asia er det ofte veldig billig i butikk og ikke fult så billig på pub.

Go Euro sine sider: Go Euro

For de spesielt interesserte kan man også lese hvor mye øl som drikkes i de ulike stedene, så finn frem kalkulatoren og sjekk om det er en sammenheng mellom pris og forbruk. (Husk å justere for kjøpekraft)

Du ser hele listen under:

beer

f7.no -> adds
tabola