mandag, juni 14, 2021

Vi savner utlandet!

Må lese

Kriser endrer språket vårt

Noe av det som er spennende med å se tilbake i tid, særlig når det kommer til...

Vi savner utlandet!

Feriereiser til utlandet topper listen over ting folk gleder seg til å gjøre etter pandemien. Blant fem...

Ikke fang rumpetroll uten tillatelse

Sopp truer amfibiene, og for å unngå at den spres må du nå ha spesiell tillatelse for...

Feriereiser til utlandet topper listen over ting folk gleder seg til å gjøre etter pandemien. Blant fem på topp er det to ting som koster penger, og tre ting som er gratis.

En undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige viser at utenlandsreiser og café/restaurant er blant de to tingene vi gleder oss mest til å gjøre etter pandemien.

Les på Tysk Fotball: Sport1: Liverpool i samtaler med Florian Neuhaus

Tre ting som ikke koster penger er også blant fem på topp: Å være sammen med familie, å være sammen med venner, og å klemme.

Sult og tørst blant voksne
Trangen til å reise ut av landet gjelder temmelig likt på tvers av kjønn og aldersgrupper. Cirka 50 prosent svarer at de gleder seg til ferie i utlandet.

Nær 40 prosent gleder seg til å gå på café og restaurant, men variasjonen mellom ulike grupper er langt større på dette området. Det er klart flere kvinner enn menn som gleder seg til å spise og drikke ute. Litt overraskende er det kanskje også at andelen er størst blant dem mellom 40 og 60, og lavest blant dem under 30.

Gleder seg til å se familien
Også når det gjelder muligheten til å være sammen med familie er det stor variasjon mellom aldersgruppene. Bare 24 prosent av de under 30 gleder seg til å bruke mer tid til familie, mens 60 prosent av de over 60 gjør det samme. For den eldste aldersgruppen er muligheten til å være sammen med familie det som flest gleder seg til.

-Resultatet speiler antagelig at sosial distansering har gitt veldig ulike utslag for ulike aldersgrupper. Mange unge har antagelig fått mer enn nok tid sammen med nær familie det siste året, mens mange eldre har vært isolert fra barn og barnebarn, sier kommunikasjonssjef Marie Brudevold i Gjensidige.

Omtrent 40 prosent gleder seg til å være sammen med venner, uten vesentlige forskjeller mellom ulike grupper. Også klemming savnes nokså likt på tvers av aldersgruppene, men det er klart flere kvinner enn menn som gleder seg til å klemme igjen.

Hva vi gleder oss til etter pandemien

Dra på ferie til utlandet51 %
Være sammen med familie42 %
Være sammen med venner41 %
Gå ut på cafe, restaurant eller lignende med venner38 %
Gi og få en klem35 %
Slippe munnbind25 %
Dra på konserter og festivaler22 %
Ikke lenger bry seg om å holde avstand på en eller to meter20 %
Dra på trening/trene sammen med andre13 %
Være sammen med laget mitt3 %
Være mindre nøye med håndvask3 %
Ingen av disse2 %

Kilde: Gjensidige

Se også: Vilnius, Litauen bygget en ‘portal’ til en annen by

- Advertisement -

Siste nytt

Kriser endrer språket vårt

Noe av det som er spennende med å se tilbake i tid, særlig når det kommer til...

Vi savner utlandet!

Feriereiser til utlandet topper listen over ting folk gleder seg til å gjøre etter pandemien. Blant fem på topp er det to...

Ikke fang rumpetroll uten tillatelse

Sopp truer amfibiene, og for å unngå at den spres må du nå ha spesiell tillatelse for å fange rumpetroll. Amfibiene er...

Nå er det klart for fotballkamper igjen

Fotballelskere har ventet lenge. Det siste året har den pågående pandemien satt en stopper for det meste, også fotballkamper. Nå er verden...

Slik blir allsang på grensen i 2021

24. juni starter årets Allsang på grensen på TV 2. Programmet markerer sin 15. sesong med blant annet Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen,...

More Articles Like This