mandag, desember 20, 2021

Vilnius, Litauen bygget en ‘portal’ til en annen by

Må lese

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En portal, som man dessverre ikke kan reise igjennom er tenkt å bringe folk sammen. – eller som de i Vilnius sier om prosjektet, «Vi skal tenke nytt om ideen om enhet».

Er du lei av pandemiske reisebegrensninger og vondt for å komme ut og se nye mennesker? Byen Vilnius, Litauen har en interessant løsning: En «portal» i sanntid til en annen by. De gikk virkelig inn på ideen og designet; noe som ser ut som sci-fi-filmen / serien Stargate.

Les: Hamilton etter nedturen i Monaco: «Jeg forstår det ikke»

Byen installerte en sirkulær «dør» til portalen nær jernbanestasjonen som kobles til en portal i Lublin, Polen, omtrent 600 kilometer unna. Portalene har begge store skjermer og kameraer som sender live bilder mellom de to byene – en slags digital bro, ifølge skaperne – ment å oppmuntre folk til å «tenke nytt på meningen med enhet,» sa Go Vilnius i en pressemelding.


“Menneskeheten står overfor mange potensielt dødelige utfordringer; det være seg sosial polarisering, klimaendringer eller økonomiske spørsmål. Men hvis vi ser nøye etter, mangler det ikke briljante forskere, aktivister, ledere, kunnskap eller teknologi som forårsaker disse utfordringene. Det er tribalisme, mangel på empati og en smal oppfatning av verden, som ofte er begrenset til våre nasjonale grenser, sier Benediktas Gylys, president for Benediktas Gylys Foundation og som Go Vilnius krediterer som «initiativtager» til portalideen. Han sier at prosjektet er «en bro som forenes og en invitasjon til å heve seg over fordommer og uenigheter som hører fortiden til.»

Les: Barack Obama mer imponert over Rashford enn klokkene til Haaland

Vilnius sier hei til Lublin

Sirkulære portaler i Vilnius, Litauen og Lublin, Polen tillater folk å se hverandre i sanntid, ment å inspirere til en ny ide om enhet. Gå Vilnius
Sirkeldesignet, ment å fremkalle tidens hjul, og et «kjent … sci-fi-symbol», ble designet av ingeniører ved Creativity and Innovation Center ved Vilnius Gediminas Technical University – aka Vilnius Tech .

«Det var fem år i ferd med å bli avduket på slutten av en årslang pandemi. Det er planer om å legge til portaler i andre byer i fremtiden», sier arrangørene. Portalen er et felles prosjekt med Benediktas Gylys Foundation, byen Vilnius, byen Lublin og Crossroads Center for Intercultural Creative Initiatives.

«Fra design og 3D-modellering, til utvikling av digitalt innhold og logistiske utfordringer – et prosjekt som dette krever et bredt og multifunksjonelt team,» sa Adas Meskenas, direktør for LinkMenu fabrikas. «Meningsfulle prosjekter som dette er født når forskjellige mennesker lykkes i å jobbe sammen og oppnå synkronitet.»

Er det litt corny? Kanskje. Men det er også bra og sjarmerende, og jeg er alt for å bygge flere portaler fordi det har vært et langt, langt år, og vi kunne alle bruke litt ny inspirasjon.

- Advertisement -

Siste nytt

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

More Articles Like This