Vi bruker mer penger på reise

0
111

Ferie, og spesielt sommerferien, er årets høydepunkt for mange nordmenn. Det er også noe vi investerer mye penger i for at den skal bli best mulig.

Ferske tall fra befolkningsundersøkelsen til Virke Reise viser at hele 58 prosent har tenkt seg på ferie til utlandet denne sommeren.

– Og i takt med at reiselysten stiger, stiger også antallet kroner hver og en av oss bruker på ferie. Det sier Siri Røhr-Staff hos Norges største reisearrangør, Ving, som ser en tydelig tendens til at nordmenn er villige til å betale mer for feriene sine enn tidligere.

– Vi ser at nordmenns feriebudsjett denne sommeren har økt med 5 prosent fra i fjor. Dette utgjør noen hundre- eller tusenlapper per reise om vi ser på for eksempel en familien med to eller flere barn som reiser i skoleferien, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

De dyreste reisene går først

Vings informasjonssjef mener de økte budsjettene blant annet skyldes at flere i høyere grad ønsker å bo bra når vi skal på tur. Mange av oss vil nemlig ha det både bedre og finere enn hjemme når vi er på ferie, og velger derfor 4 og 5 stjerners hotell i større grad enn før.

– Vi ser også at det ofte er de dyreste og flotteste rommene som går først. Vi ønsker oss rett og slett litt luksus når vi er på ferie, sier Røhr-Staff.

– Men det er viktig å tenke at det ikke er sånn at alle har råd til det beste og dyreste. Vi har reiser i alle prisklasser, alt fra rimelige helgeturer til luksusreiser på Maldivene. Ferie handler jo først og fremst om å komme seg litt unna hverdagen og å oppleve noe nytt, og det trenger ikke nødvendigvis å koster skjorta, avslutter hun.

tabola

No posts to display