Verdenskartet finner du i innsjøen Klejtrup

0
694

Alle trenger noe å holde på med, Søren Poulsen brukte store deler av sitt liv på å lage noe som har blitt en turistattraksjon litt utenom det vanlige. Skaperen av «the World Map» født i Danmark i 1888 flyttet tidlig til USA, da han returnerte til Danmark ville han gjerne fortelle om hvor fantastisk verden var og bestemte seg for å lage et kart man kunne på.

Ideen gjenfortalt av hans barnebarn kom til han mens han arbeidet med drenering i en av engene ikke langt fra Innsjøen Klejtrup, en sten formet som Jylland dukket opp da vannet forsvant.

Arbeidet begynte, ved hjelp av en trillebåt fraktet han store steiner ut på isen, han bygget opp et 4000 kvadratmeter stort kart nedenfra. Steiner lagt i formasjon, fylt på med jord og så gress, gangstier, navn på land i stein og kart stikkende opp.

Det tok han 25 år å gjøre verdenskartet ferdig, hver eneste dag frem til sin død i 1969 holdt han på.

Har du lyst på et litt annerledes stopp på din ferietur kan vi anbefale deg en tur innom «the world map» hvis du befinner deg i nærheten av Viborg vil vi anbefale deg å ta en tur innom og vandre igjennom verden og livsverket til en mann.

I senere tid har ivrige etterfølgere laget trampoline av noen verdenshav, det gjør det selvfølgelig ekstra gøy.

Viborg
Viborg er en av de eldste byene i Jylland i Danmark med Viking bosetninger helt tilbake til 800 år etter Kristus. Byen ca. 40 000 innbyggere. Den mest kjente bygningen i Viborg er Viborg katedral.

Her er turistsidene til Viborg: Visitviborg

tabola

No posts to display