Verden er utrolig vakker

0
302
25°50′17″N 50°36′18″E: Durrat Al Bahrain, Bahrain
25°50′17″N 50°36′18″E: Durrat Al Bahrain, Bahrain

Verden er full av farger, mønstre, overraskelser, kjærlighet og skjønnhet, det er lett å glemme de gode sider i livet på vei til og fra jobb, i regntunge dager og mellom praktiske gjøremål. Det er lurt å trekke pusten av og til, se seg rundt og oppdage hvor kompleks og spennende livet er. Har du et lite øyeblikk mistet troen på det vakre og kjærligheten kan disse bildene tatt fra satellitt vekke deg opp igjen

.

Digital Globes ønsker å endre måten vi ser på planeten Jorden på og deler hver eneste dag et bilde tatt fra satellitt som de tror vekker en følelse.

Inspirasjonen til prosjektet kom fra den endring og kjærlighet som astronauter føler for vårt hjem etter å ha sett jordkloden fra verdensrommet. På fagspråket kaller de det kognitiv forskyvning av perspektiv og kan benyttes i konfliktløsning enten i nære relasjoner eller mellom grupper og land.

Menneskene bak dette vakre prosjektet skriver: «Den hypnotiserende flathet sett fra oven, den overraskende roen og systematiske organisering på en massiv skala eller alle de levende farger og mønstre vil forhåpentligvis endre din oppfating av jorden, mennesker og deg selv.»

tabola

No posts to display