Festivalsommer sparkes i gang for alvor og de forskjellige festivalene kommer rullende innover landet i sommer. Festivalsesongen spenner seg fra Norwegian Wood via Sildajazz til Tons of Rock. For de av oss som ønsker å gjøre festivalene i fin fashion og med godt forberedt litteratur under armen har vi noen anbefalinger å komme med.

Vi har tatt en titt på hva som beveget seg på klesfronten på den nylig avsluttede Glastonbury-festivalen i England. Dette er som kjent en tydelig indikator på hva som er hot og hva som er not blant fashionistas rundt om i verden. Årets festival kunne by på en line-up med store artistnavn som Arcade Fire, Kasabian, MIA, Pixies, Lana Del Rey, Massive Attack og Jack White for å nevne noen. Festivalen bar preg av både regn og sol, som seg hør og bør, en festival skal inneholde.

Kjendiser flokket seg til festivalen med ymse bekledninger men med et felles trekk, festivalhjertene var klare for de store høyder.

Alexa Chung Glastonbury

Alexa Chung, sverger til lett løstsittende pirrende sølv

Arcade Fire Win Butler Glastonbury

Win Butler, Arcade Fire, mener vi burde hente frem Zorroen i oss

James Hetfield Metallica Glastonbury

James Hetfield, Metallica. En festival uten svettebånd er ingen festival

Sienna Miller Rita Ora Glastonbury

Sienna Miller og Rita Ora sverger til jumpsuit. Dette er en klar markering om at de har fri tilgang på VIP-toalettene og slipper å strippe ved publikumsfasilitetene.

Et lite knippe av festivalgjengere på Glastonbury:

Cheshona HartKimberly WithingtonOctavia Fadil

Cheshona, 20 år                             Kimberly, 30 år                               Octavia, 34 år

GummiImogen BillingsRobyn Rendle

Gummi, 29 år                                 Imogen, 21 år                                 Robyn 27, år

Når konsertene har løyet for kvelden eller man sitter å venter på sitt favorittband er det mer en gledelig å bruke tiden til de gode litteratur opplevelsene. Eller man rett og slett ønsker å lese seg opp på neste reisedestinasjon.

Vi kommer derfor her med en anbefalingsliste for lesehungrige og leseglade for denne sommeren. Husk at det er lettere å bestille bøkene sine på nett, fort går det også:

Et helt halvt år - Jojo Moyes Elisabeth Haukeland

Et helt halvt år bør du absolutt lese.  Når du er ferdig med den vil du skjønne hvorfor denne romanen er – en jungeltelegrafsensasjon fra Storbritannia –nå er utgitt i 28 land. Skiftevis bevegende og morsom, men aldri forutsigbar.»

USA Today

 

Analfabeten som kunne regne - Jonas Jonasson Elisabeth Bjørnson

Ny herlig skrøne fra forfatteren av Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant! Analfabeten som kunne regne av Jonas Jonasson

London - Celine Irgens Aagaard Celine Irgens Aagaard

Få de beste tipsene til London fra Celine Irgens Aagaard.  Enten det er gallerier eller shopping, mat, klubber, yoga, puber, takterrasser, kokkekurs, hundefrisører eller barer – dette er boka som fører deg til de beste stedene i storbyen. En personlig og praktisk reiseguide for førstegangsreisende og kjennere – enten du er på dagsbesøk i storbyen eller skal tilbringe lengre tid i London. London 105 unike opplevelser Celine Irgens Aagaard

Denne artikkelen er skrevet i samarbeid med Bokkilden

f7.no -> adds
tabola