onsdag, mai 5, 2021

USA: snart kan cubanske sigarer nytes igjen

Må lese

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen,...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

For 60 år siden var Havanna den ultimate lekegrind for rike amerikanere. De bygde hoteller og luksushjem, de drakk og røkte sigarer, de kjøpte horer og gamblet. Mens festen foregikk i hovedstaden ble avstanden mellom de fattige bøndene og arbeiderne og de rike amerikanerne og deres verter. Klasseskillet ble så stort at kommunistisk ideologi fikk grobunn og revolusjonen ga Fidel Castro makten.

Hals over hode måtte de rike amerikanerne og deres verter flykte landet. Hus ble stående ulåst med middagen på bordet, biler ble satt igjen med nøkkelen i. De som ikke kom seg ut ble fengslet og Fidel Castro innførte sin helt eget versjon av kommunisme som har sørget for å sementere makten lengre enn noen andre ledere har klart i moderne tid. Det synes som om deres makt (Castro brødrene) kun er begrenset gjennom egen livslengde.

Castro har klart å bevare sitt lederskap til tross for heftige sanksjoner fra USA og mange av deres allierte i en tid hvor det langt mellom de positive uteriksnyhetene i verden er Barak Obamas tale fra det vite hus en god avveksling.

Til tross for en forsiktig fønvind i en periode var nattens nyhet overraskende og kanskje like overraskende at både Barak Obama og Raúl Castro takker Pave Frances for hjelpen for gjennombruddet i relasjonene mellom USA og Cuba.

De meget fornøyde statsledere hadde en 45 minutters telefonsamtale om frigivelsen av den amerikanske fangen Alan Gross. Hans Hellighet Pave Frances har vært megler i hemmelige samtaler for begynte for 18 måneder siden. Forhandlingene handlet i utgangpunktet om frigivelse etter en appell fra paven, dette ledet videre til samtaler om normalisering.

I forholdsvis hurtige skritt skal isolasjons politikken ovenfor Cuba reverseres, hvor reise, handel og diplomati skal normaliseres mot at Cuba fortsetter sin reformasjonsprosess, frigir dissidenter og den amerikanske fangen Alan Gross.

Selv om en formell slutt på USAs blokade krever endret lovgivning i Kongressen, mener både Obama og Castro at en slik utøvende handlingen de nå har gjennomført vil betydelig åpne opp forholdet mellom de to landene og raskt tillate reisende og handel til å flyte relativt fritt.
Du kan se Obamas tale litt lenger ned i artikkelen.

President Castro, som tok over etter sin bror Fidel i 2008 sier på Cubansk fjernsyn: «Denne avgjørelsen av president Obama fortjener respekt og anerkjennelse av vårt folk. Fremdriften som er oppnådd viser det er mulig å finne løsninger på mange problemer. Vi bør lære kunsten av sameksistens på en sivilisert måte med våre forskjeller».

De vanlige motstanderne i Kongressen har igjen reagert voldsomt på avtalen og Florida senator Marco Rubio sider: «Det hvite hus har innrømmet alt og fått lite igjen. Vi får ingen forpliktelse på frihet av talen, valg, ikke et juridisk bindende forpliktelse på å åpne opp internett eller skinn av en overgang til demokrati.» Tydelig han ikke har lyst på problemer med å lese mail på sin feriereise til Havanna.
Han sier videre «Hele dette skifte i politikk skift er basert på en løgn og illusjon, nemlig at mer tilgang til penger og varer vil føre til mer politisk frihet».
Demokratisk senator Bob Menendez, avtroppende leder av utenrikskomiteen, var også meget kritisk: «President Obamas handlinger har stadfestet den brutale oppførselen til den cubanske regjeringen»

«Jeg er venter ikke transformasjon av cubanske samfunnet over natten», sa Obama. «Men vi kan ikke fortsette å gjøre det samme for fem tiår og forvente et annet resultat».

- Advertisement -

Siste nytt

Tor Olav Trøim henter skitne penger fra verdens største rasshøl!

Det jeg trodde ikke var mulig har nå skjedd, en norsk forretningsmann Tor Olav Trøim har funnet...

Real Madrid-spiller kun timer unna fra å miste Champions League semifinalen

Brasilianeren Marcelo har vært med på å vinne alt for Real Madrid. Som 32-åring begynner det å nærme seg at han erstattes...

Historien om vibratoren

Vibratoren er slett ikke en nykommer på markedet for sexleketøy. Historien går faktisk helt tilbake til middelalderen, lenge før verden åpnet øynene...

Flere kjøper klokker til over hundre tusen kroner

Det er åpenbart en del nordmenn som har mye penger. Gjensidige har registrert en kraftig økning i forsikring av dyre klokker i...

Medietilsynet vil aksjonere mot flere TV-kanaler

Tilsynet har nå lov til å bestemme hvilke reklamer du skal få se på TV-kanalene. De mener kanaler som FEM og Eurosport...

More Articles Like This