Tips for deg foran kamera

0
348

Et godt bilde krever at de foran kamera også gjør jobben sin. Det er spesielt vanskelig når man skal stille seg opp og på kommando vise seg fra sin beste side. F7 og Japan Photo gir deg noen tips for hvordan du kan gjøre det bedre foran kamera.

Smil fra hjertet
Et smil kommer ikke bare fra munnen, for at du skal se lykkelig ut må også øynene være med. Smil med øyene, da lyser du opp på bildet. Hvis du står og skal bli tatt bilde av, aldri, aldri stå rett frem med hendene bak på ryggen. Prøv å stå litt mer avslappet, uten å henge. Istedenfor å stå rett frem mot kamera, stå litt sidelengs. Har du langt hår kan det være i veien noen ganger, og det kan være lurt å sette det opp eller samle det i en strikk eller en spenne.

Ikke bruk for sterke farger
Lyse og prangende klær stjeler lyset fra ansiktet ditt. Det vil gjøre at folk, når de ser på bildet, vil se din lysegule skjorte istedenfor å se deg. Skal du bli tatt bilde av, og har tatt av deg din mørke jakke, så ta den på igjen før bildet blir tatt.

Unngå dumme bevegelser og fingertegn
Vi har lyst til å se underholdende ut på bilder og vil gjerne spille og gestikulere. V tegn og andre håndbevegelser blir ofte veldig forstyrrende, og vil som oftest bare se teit ut. Er man tilstede i bildet, er ofte håndbevegelser ikke nødvendig.

Bruk klær du trives i
Ikke bruk klær som klør eller er for varme eller for trange.  Ubehag er synlig lang vei, og synes enda bedre på bilder. Selv ditt peneste plagg bør ikke være på fotoopptak hvis det klør.

Husk rett vinkel
Det er sjelden lurt å fotografere et hode rett forfra. Snu heller hodet litt til siden, om ikke mer enn bare litt. Pass også på at du verken trekker hodet fremover eller bakover. Mange gjør slike bevegelser for å skjule en eventuell dobbelthake.

Å ta bilder av en gruppe er ofte vanskelig. Et råd her er den gylne middelvei. Ikke stå verken foran eller bakerst. Tenk at du er en del av gruppen og prøv å være inkluderende og i midten.

Et ekte smil er alltid vakkert – uansett
Mange har tenner de ikke er stolte av, det kan være regulering eller kaffeflekker. Å smile med tennene er det beste, men hvis du ikke vil det, prøv likevel å få til et naturlig smil. Med andre ord, smil med munnen lukket. Hvis tannregulering er grunnen til at du ikke smiler med tennene, så kanskje du bare skal si til deg selv at det er ok.

Smil stort og tenk at det er et tidsbilde som forteller noe om deg akkurat nå.

tabola

No posts to display