mandag, april 12, 2021

Nå drømmer vi om varme, strand og sol

Må lese

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Karibia, The Windward Islands.

Samlet sett passer øyene i den østlige delen av Karibia inn i alle menneskers forventninger om hva en «sydhavsøyopplevelse» skal inneholde. Blendende hvite sandstrender, krystallklart turkist vann, fabelaktige jungelaktige regnskoger, sol fra skyfri himmel, svalende lange kvelder og et tilbakelent tempo.

Hver for seg har øyene en individualitet som etterlater seg helt særegne inntrykk. Noen av stedene er pittoreske flate koralløyer med en omkransende sandstrand mens andre øyer har høye fjelltopper der fossefall, jungel og putrende vulkaner dominerer terrenget.

PENTAX Image DIGITAL CAMERA

Kulturelt er øyene hybrider med tydelige innslag av Vest Afrikansk-, Engelsk-, Fransk- og Nederlandsk kultur med noen innspill av Dansk og Irsk.

Hele denne østlige gruppen av øyer, som også kalles The Windward Islands, strekker seg over 1000km fra Anguilla i nord til Trinidad og Tobago i sør. Selv om det er mulig, spesielt for de som har litt ekstra tid å brenne av, å øyhoppe alle øyene i en reise, så vil det anbefales å nyte mindre deler av dette vakre stykke av de Karibiske øyer av gangen.

Som man kan forvente tilbyr disse øyene et hav av opplevelser fra indiske curry roties i en liten rumshop på stranda på Bequia etter en lang dag med seiling eller en fransk croissant med fersk espresso på en gatekafé på Martinique etter heftig shopping. Tenk deg en dykketur i noen av de vakreste og mest spektakulære undervannsformasjonene i verden for så å oppleve en karnevalfylt storgate i Hillsborough på Carriacou.

Carriacou karneval 1 Carriacou karneval 3

Selv har jeg hatt gleden av å reise til disse øyene ved noen anledninger og opplevd forskjellige deler av øygruppene hver for seg og samlet. Uansett hvor og når man måtte finne på å reise til Karibia, enten det er etter endt studie, som en lang kjærlighets reise, som pensjonist eller rett og slett med familien og hele skokken av unger under armen, vil disse øyene etterlate seg et varig inntrykk som man kan hente frem i kalde og mørke høstkvelder. Det er et hav av opplevelser og det er et mangfold av kulturelle inntrykk og mennesker som få andre steder.

For å finne ut mer og å være forberedt på reisen gå inn på www.bokkilden.no Her vil du finne alle de reisehåndbøkene du trenger for å være utrustet til den gode reisen. Jeg vil selv anbefale Lonley Planet serien og The Rough Guide serien.

- Advertisement -

Siste nytt

Se alle scoringene fra første oppgjør i kvartfinalene

Der var flere ting vi lærte i første runde av kvartfinalene i Champions League. - I...

Allsvenskan på norske skjermer

Mens vi må vente på den norske Eliteserien, sparkes fotballsesongen i gang hos våre naboer allerede lørdag. Alle kampene fra Allsvenskan vil i...

Edin Terzić om livet fra å være supporter til å trene laget han elsker

Det ble selvsagt mye fokus på turneen som Team Haaland har lagt ut på, men det kan også være interessant å følge...

LG stanser produksjonen av smarttelefoner

Det kommer ikke som noen overraskelse på noen som følger med på mobilmarkedet at LG Electronics nå stanser produksjon og salg av...

Mino Raiola benekter de krever 400 millioner rett i foret!

Den seriøse spanske sportsavisen Marca slapp nyheten om at agenten til Erling Braut Haaland Mino Raiola og pappa Alf Inge Håland...

More Articles Like This