mandag, januar 11, 2021

Tro det eller ei, matvareprisene faller!

Må lese

Tro det eller ei, matvareprisene faller!

Det virker ofte som prisene bare går en vei, oppover. Av og til virker det som om...

Britney Spears første mann var med på Donald Trump sitt kuppforsøk

Det tok Britney Spears 55 timer å skjønne hvilken enorm tabbe hun hadde gjort da hun i...

Unikt innblikk i Kongefamiliens reiser

I 30 år har Kongeparet vært Norges ansikt på sine mange reiser utenlands. Hvordan ser egentlig Kongen...

Det virker ofte som prisene bare går en vei, oppover. Av og til virker det som om maten blir dyrere for hver eneste måned, men så skjedde ikke i desember. Matvareprisene gikk ned, vesentlig mer enn normalt, ifølge Virke.

Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer falt med 2,6 prosent fra november til desember 2020. I samme periode, økte prisene på varer og tjenester generelt med 0,4 prosent.

− Desember er en tilbudsperiode, der prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer vanligvis går ned. Vi må tilbake til 2016 for å se en sterkere prisnedgang enn den som var i desember 2020, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

I perioden 2009-2019 var gjennomsnittlig prisnedgang 1,6 prosent i desember. 

− Prisnedgangen på 2,6 prosent er langt sterkere enn den gjennomsnittlige desembernedgangen de siste 10 årene, fortsetter Størksen.

SSBs konsumprisindeks viser at prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer steg med 2,8 prosent i hele 2020. I samme periode steg prisene på varer og tjenester generelt, fratrukket elektrisitet og avgifter, med 3 prosent.

− Prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer har vært presset opp av høye importpriser i 2020. I tillegg har hele bransjen vært preget av økte kostnader som følge av koronautbruddet. På tross av dette har hard konkurranse bidratt til å holde prisveksten nede, avslutter Størksen.

Kilde: Virke

SE OGSÅ: De beste norske matskattene – rundt hele landet

- Advertisement -

Siste nytt

Tro det eller ei, matvareprisene faller!

Det virker ofte som prisene bare går en vei, oppover. Av og til virker det som om...

Britney Spears første mann var med på Donald Trump sitt kuppforsøk

Det tok Britney Spears 55 timer å skjønne hvilken enorm tabbe hun hadde gjort da hun i 2004 giftet seg med Jason...

Unikt innblikk i Kongefamiliens reiser

I 30 år har Kongeparet vært Norges ansikt på sine mange reiser utenlands. Hvordan ser egentlig Kongen og Dronningen på sine roller....

Norges mest kjøpte bilmerke elleve år på rad

Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke hvert år siden 2010. Tross et utfordrende år, ble 2020 samlet sett ble et svært...

Sundby mot verden

Kan Martin Johnsrud Sundby ta et nytt VM-gull i årets verdensmesterskap i Oberstdorf? Den regjerende verdensmesteren på 15 kilometeren er fast bestemt...

More Articles Like This