Trampet ned på nyttårsfest

0
80

En party fikser i Shanghai tenkte det ville være godstemning å kaste penger ut i en folkemasse og se hva som skjer. Det var falske penger, men det så ut som ekte greier.  Det gikk trolig ikke akkurat som planlagt. Generell grådighet første til at folk kjempet om pengene og panikk brøt ut. 35 personer ble drept som følge av spøken.

Det å feire nytt år i asia er ofte ikke en spøk, kombinasjonen med mange mennesker på en plass og en iver etter å feire har tatt livet av mange også ved tidligere anledninger. I 2004 omkom 37 mennesker da det brøt ut panikk i en folkemengde som var samlet for å feire nyttår på en bru i Beijing.   Denne gangen var det på strandpromenaden The Bund, det var rett før midnatt at det overfylte torget fikk dalende falske penge gaver kastet ut fra et utsted som ville feire litt ekstra.

Folk kastet seg over hverandre i forsøk på å samle sammen mest mulig penger, 35 mennesker er så langt bekreftet omkommet og 40 personer er bragt inn med alvorlige skader.

Det var de svakeste som kom dårligst ut, de fleste drepte var kvinner, totalt 25 av dem også flere barn var blant de som ble trampet i hjel uten at vi hår fått det nøyaktige tallet.

Kinas president Xi Jinping har bedt myndighetene i Shanghai om snarest å etterforske hva som skjedde.

tabola

No posts to display