Thomas Piketty sier nei takk til Æreslegionen

0
417

Thomas Piketty er økonomen som har bevist gjennom sine økonomiske modeller at utbytting av de svakeste ikke er nødvendig for velstand, det er faktisk det motsatte. Det har ført til både berømmelse og fordømmelse.  Han slo for alvor igjennom med boka «Kapitalen i det 21.århundre» hvor han ser med meget kritiske øye på utviklingen i USA og Europa de siste 40 årene.

Thomas Piketty er nå det nærmeste en økonom kan komme å være popstjerne, han forklarer på en enkel måte samfunnsøkonomi og var tidligere en støttespiller av det det franske sosialist partiet og president François Hollande. I det siste har han gått kraftig ut imot regjeringen i Frankrike fordi han er imot den sparepolitikken som føres og som han mener bare forverrer krisen.

Regjeringen som er i trøbbel på alle meningsmålinger ønsket å sole seg i glanden fra Thomas Piketty og tildelte han Frankrikes høyeste æresbevisning, Æreslegionen. Dette nektet han og motta og uttalte til nyhetsbyrået AFP at «Det er ikke regjeringens oppgave å bestemme hvem som skal æres, de bør heller konsentrere seg om å gjenopplive økonomisk vekt i Frankrike og Europa.

Denne veksten mener han skapes gjennom økt offentlig pengebruk på unge, utdannelse og til å skape jobber, ikke å spare seg til fant.

tabola

No posts to display