Nord koreanerne ville etter The Interview

0
132

Rarere ting har sikkert skjedd, men det er ikke ofte. Det er en enorm interesse for «The Interview» i Nord Korea og mange mener nå at dette kan være begynnelsen på slutten for diktaturet som nå er inne i sin tredje generasjon med gudelignende ledere.

I verden har over 2 millioner mennesker betalt for å se filmen på nett og tallet øker bare, sluttscenen for Nord Koreas leder, Kim Jong Un blir drep er klippet ut og smugles inn i Nord Korea på alle mulige måter. Den er så populær at lydfilen også spilles av.

Den fattige befolkningen i Nord Korea betaler nå 10 ganger så mye som de ellers gjør på filmsvartebørsen. Dette kan Free North Korea Radio, en radiostasjon laget av flyktninger fra Nord-Korea fortelle. Filmmarkedet i Nord Korea er allerede ulovlig og denne filmen er ekstra ulovlig så konsekvensene med å bli tatt med filmen er vidtrekkende.

Myndighetene i Nord-Korea er i krise, og landets sikkerhetsdepartement skal angivelig ha innkalt til et hastemøte for å diskutere hva de kunne gjøre for å stoppe spredningen av filmen. Et tiltak er ytterligere skjerping av grensekontrollene, så streng skal det visstnok være at det i praksis er en stengning av grensen.

Det skal bare en liten spire til, det utrolige kan være i ferd med å se, at komikerduoen Seth Rogen og James Franko blir de som velter diktaturet og forener Korea igjen. Ikke dårlig av en dårlig komedie. Men vi skal huske hvilke motstandere folket i Nord-Korea har, deres leder Kim Jong Un har allerede i ung alder ledet sitt land til seier i fotball VM i Brasil, innehar 7 doktorgrader i ulike fag og er verdens fremste militær strateg.

P.S ikke ofte en artikkel ligger både i film og utenriks kategori

tabola

No posts to display