Rundetider, sykkelteknologi og utseende er viktigere enn å faktisk kunne levere sine ekteskapelige plikter. Ikke det at det byr på problemer egentlig, for interessen på hjemmebanen er kraftig dalende eller allerede utdødd. En hel generasjon frustrerte menn uten kjærlighet, tynget av forpliktelser på jobb og privat har funnet ut at de vil trene seg unge igjen. De husker tilbake til en gang da de hadde en verden av valg, var solbrune og lykkelige.

På to hjul og en slapp en

Sykkelen og skiene blir flukten fra det som betyr noe. Titusenlapper brukes på utstyr og avanserte måleinstrumenter, til og fra Jobb som deltagere i Tour de France tråkker de i stykker forbindelsen mellom pungen og penis i stadig høyere tempo. Pulver som kan redde situasjonen drysses på i tilfelle de treffer ny kjærlighet. Det kommer aldri til å skje.  Svetten renner og drenerer kroppen for alt overflødig fett, dype furer kommer til syne i ansiktet og sakte med sikkert blir mannen til en tørr trepinne.

Aldri ansett en Birken deltager

De sykler over alt, til jobben og til skoleavslutninger, de snakker om rundetider og utstyr. Eneste mål blir å slå sin egen plassering i fjorårets ritt.  Jobb, venner, familie og fremtidshåp glemmes, snart har det virkelige liv forsvunnet. Mannen syker på fortau, på rødt lys, i motsatt kjøreretning, over rundkjøringer, gjennom hager og lekeplasser. Det er sekunder å tjene.  Arbeidsplass og familie håper at mannens forakt for trafikkregler skal gi resultater slik at lønnsutbetalinger kan stanses og forsikringer kreves inn.

God sykkeltur.