Ta kontakt med din ungdomskjæreste

0
609
Advertisement

Har du en gammel flamme du ikke klarer å slutte å tenke på, så er rådet til den amerikanske forskeren og forfatteren Nancy Kalish at du oppsøker vedkommende.

Forskeren som spesialiserer seg på «tapt kjærlighet» intervjuet mennesker som hadde funnet tilbake til sin ungdomskjæreste etter å ha vært fra hverandre i minst fem år. Resultatet var oppsiktsvekkende. 80% av de hadde giftet seg og bare 2 % ble senere skilt. Raten for skilsmisse i Norge i 2014 var 52%. De var med andre ord vesentlig mer lykkelige enn alle andre som de kunne sammenligne seg med.

Det er magasinet Psychology Today som publiserer undersøkelsen til Nancy Kalish, selv om det virker veldig bra å nøre opp under gamle glør er det en del betingelser som måtte være på plass for å delta i undersøkelsen.

Du er ikke gift.

Du var var yngre enn 22 når dere møttes.

Dere brøt opp på grunn av omstendigheter og ikke fordi dere ikke passet sammen.

Hovedårsaken til det lykkelige paret brøt opp i slutten av tenårene, var at foreldrene ikke godkjente deres forhold. Noen ganger var det fordi familien flyttet at folk gikk til forskjellige universiteter, eller at de hadde vært for unge.

Nancy Kalish understreker at ingen av det lykkelige paret hadde slått opp som unge mennesker, fordi de ikke kunne bli enige, hadde forskjellige verdier, eller hadde karakterbrister som gjorde det umulig å bo sammen.

Det fungerer ikke hvis den andre personen var voldelig mot deg, eller hvis jeg ikke får sammen, sier hun.

Dette er fordi tegnene ikke endres. Hvis personen var galt for deg på den tiden, er de også nå sier Nancy Kalish.

De som kritiserer undersøkelsen sier at gjennom å ta bort alle negative forhold så sitter man igjen med de som utelukkende er positive, ikke så rart man får gode resultater.

Sparer på gode minner

Mange i undersøkelsen har vært borte fra hverandre 10 år eller mer, et gjennomgående trekk er at de har beholdt gamle kjærlighetsbrev, bilder og andre minner.

Deltagerne ble alle intervjuet og en gjenganger var at kjemien stemte med en gang de møtes på nytt.

Ikke alle par som møttes igjen, fikk sammen med det samme, men de visste nesten alltid når de møttes igjen at den andre hadde vært «den ene».

«Min sønn spurte meg nylig hvor lang tid det tok etter at vi møttes igjen, før jeg visste at det var det rette. Jeg tenkte på det og sa: Ca. 10 minutter,» sa en av de kvinnelige deltakerne i studien.

tabola

No posts to display