Utbyggingen av det lokale DAB nettet skyter fart og nå får også trønderne sitt lokale DAB-nett.

«Lokalradio i Trondheim går nå over i en ny fase og det er en glede å kunne si at man nå går inn i en ny lokalradiotid. Med nytt lokalradionett blir det lettere å sende lokalt innhold på radio, og det blir plass til flere kanaler, sier Ole Jørgen Torvmark», daglig leder i Digitalradio Norge.

Det er pr nå prøvedrift, på samme måte som farge-TV var i mange år sendingene startet 20 mars og det er fem kanaler som nå kommer på lufta, nettradioen Radio Revolt som studentene har skal nå sende kontinuerlig på DAB

I tillegg kommer flere andre kanaler, deriblant norsk-musikk-kanalen Ordentlig Radio, åttitallskanalen P8 Pop, storbykanalen P5 og den nye kanalen Radio 247. Det er også interesse for å starte radio fra andre lokale krefter.

Med nettet i Trondheim har Norge også etablert et semi-nasjonalt radiotilbud. 2,5 millioner nordmenn har nå dekning fra lokale DAB-nett, noe som også skaper muligheten for kanaler som ønsker stor rekkevidde. Storbykanalene P5 og P8 får nå denne rekkevidden. Nettet kommer i tillegg til 22 riksdekkende radiokanaler, som fra før er på DAB i Trondheim.

Digitalt sendernett gir mulighet til sende mellom 18 og 20 fullskala radiokanaler på lufta i regionen. Hver kanalplass gir sendetid 24 timer i døgnet.

 

«Vi håper dette vil inspirere flere med lokalradioambisjoner til å tenke lokalradio i Trondheim. Enklere teknologi vil gjøre det mulig selv for lag og foreninger å drive radio», sier Ole Jørgen Torvmark.

f7.no -> adds
tabola