Sommerferien nærmer seg

0
190
Durdle door, i nærheten av Lulworth i Dorset, England

Gjennom våren kommer F7 til å presentere en rekke reiseruter som er litt utenom det vanlige, denne gangen er det England, Irland og Scotland (UK) som står på planen. Vi starter i London, du kommer deg lett dit fra alle store Norske byer. Det er ca 200 daglige fly fra Norge til London, prisen varierer veldig og du kan få det eldig billig, men stort sett  kan komme deg frem og tilbake fra 600 kroner og oppover.  I London har vi flere stopp.

Les også: De 10 billigste ferielandene for oss

Richmond Park

Det er flere kongelige parker i London, Richmond park er den største med en areal på nesten 10 km2. Parken er ikke bare stor, men det har også spesiell vitenskapelig interesse og status som nasjonal naturreservat. Det er mange rådyr I parken som man nesten ikke kan unngå å se ved et besøk, adkomsten er regulert så det kan være lurt å sjekke åpningstider.  Parken ligger i nærheten av Richmond upon Thames, Kingston upon Thames og East Sheen.

Rickmond park er det motsatte av hva du forventer fra en storby som London
Rickmond park er det motsatte av hva du forventer fra en storby som London

 

The Horniman Museum and Gardens, Forest Hill London.

Et litt merkelig museum, en tidsreise hvor du kan oppleve 350.000 gjenstander inne i et stort viktoriansk drivhus. tema er antropologi, natur og spesielle musikk instrumenter. Utstillingen er gratis og omgivelsene er vakre, hagen er utrolig og selve museet er interessant, ikke hver dag man ser steinbygninger med klokketårn.(på området) Det er flere ulike bygninger og steder å kose seg.  Anbefales å ta seg god tid og senke pulsen. The Horniman Museum and Gardens ligger et stykke syd for Themsen og litt langt å gå hvis du bor i sentrum. Taxi i London er vesentlig billigere enn vi er vant til (ca 40% av prisen). Ønsker du å ta Tuben er nærmeste stasjon Forest hill. På grunn av navnet har de flere ganger fått problemer med pornofiltre.

 

The Horniman Museum and Gardens, Forest Hill London.
The Horniman Museum and Gardens, Forest Hill London.

 

Little Venice Maida Vale i London

 

Kanaler er ikke det første man tenker på med London, men de er der en av dem Regents Canal har noen pittoreske deler som er perfekt for en solfylt tur. Det er flust av restauranter og butikker å besøke kun et steinkast fra London Zoo og Camden Town. Det er lett å anbefale et besøk til den persiske restauranten Kateh som nesten ligger på kanalen.

Little Venice Maida Vale i London
Little Venice Maida Vale i London

 

HYDE PARK Pet Cemetery, LONDON

Dette er om mulig det dårligste reiserådet man kan gi. Det er nemlig ikke mulig for allmenheten å komme inn i kirkegården for kjæledyr. Når det er sagt kan man tikke inn i den dystre kirkegården i buskene av Victoria Gate Lodge hage på Bayswater road. Har du tid og det ikke er tåke kan du lese mange rare og morsomme navn og få en opplevelse litt utenom det vanlige.

HYDE PARK Pet Cemetery, LONDON
HYDE PARK Pet Cemetery, LONDON

 

 

BRIXTON vindmølle, LONDON

 

Siste stopp i London er en vindmølle som ser ut som om den er tatt ut av et folkeeventyr, sort murstein gjør møllen dominerende i landskapet. Vindmøllen som ligger sentralt i London er også kjent som Ashby Mill og Brixton Windmill. Vindmøllen er verneverdig og nettopp restaurert. Absolutt verdt en tur.De har sin egen Youtube kanal som blir oppdatert minst to ganger i året. Brixton Windmill

BRIXTON vindmølle, LONDON
BRIXTON vindmølle, LONDON

 

 

ROYAL PAVILION, BRIGHTON

Etter du er ferdig med London er det en god ide å senke tempoet og reise sydover langs kysten til Brighton. Dette er en søvnig bade og studentby som likevel har aktiviteter å tilbyd både for voksne og barn. I 1787 ble et spesielt bygg ferdigstilt, The Royal Pavilion. Bygningen som blir omtal som Brightons Taj Mahal ligner ikke på noen bygninger i mils omkrets. Dette var favorittstedet til George, prinsen av Wales og en liten advarsel, stedet kan fort også bli din favoritt. Ekspresstog fra London tar under en time og koster fra 250 kroner mens vanlig tog tar ca. to timer og koster mye mindre, fra 50 kroner.

ROYAL PAVILION, BRIGHTON
ROYAL PAVILION, BRIGHTON

 

Durdle door, i nærheten av Lulworth i Dorset, England

Hvor er James Bond, tanken slår det med en gang, eller enda viktigere hvor er Bond dama som skal komme opp av vannet. Utrolige steinformasjoner omkranser et krystallklart vann og en hvit strand. Steinformasjonen Durdle Door er mitt i det som kalles Jurassoc Coast et yndet sted for de som er på leting etter dinosaur fossiler. Nærmeste by å ta toget til er Bournemouth ca. 2 timer fra Brighton eller 1 ½ time med bil langs kysten forbi Isles of Wigth.

Durdle door, i nærheten av Lulworth i Dorset, England
Durdle door, i nærheten av Lulworth i Dorset, England

 

Minack THEATRE, CORNWALL

Nå fortsetter reisen syd, vestover til Penzance og Lands End. Minack Theatre er en åpen arena bygget inn i en kløft i en fjellknaus. Stykkene som settes opp på teatret bringer deg ofte tilbake til antikkens mytelogi og greske ruiner. En virkelig strålende reisemål. Det er en 6 timers kjøretur eller 7 timer med tog fra Brighton til Penzance. Du sparer ca en time hvis du kommer fra Durdle Door.

Minack THEATRE, CORNWALL
Minack THEATRE, CORNWALL

 

Lizard Peninsula i Cornwall

BBC kåret området til et av de syv naturlige underverker, det kommer ingen protest fra meg, The lizard halvøya var lenge kjent som gravplass for skip og et farlig område å seile i. Det er steiner, klipper og små øyer som skip kan gå på. Det er planter og blomster som er helt unike for området. Langs kysten finner du små havner for fiskebåter, restauranter som naturlig nok spesialiserer seg på sjømat, strender, bukter og rare sorte steiner som stikker opp av vannet.

Mens du ser utover det vakre landskapet er det nesten umulig å ikke tenke på de tusenvis av båter som har sunket her i årenes løp på vei over Atlanteren.

Landsbyene ser ut som om de er tatt ut av en bildebok, små hytter med halmtak og en pub med live folkemusikk og god stemning. Mange steder å besøke for deg som er opptatt av maleriske viker og strender blant annet Kynance Cove, Kennack Sands, Coverack stranden.

Besøk St Winwaloe kirke ligger rett på stranden ved Gunwalloe kirke Cove. Stammer fra det 13. århundre, og også på grunn av sin beliggenhet, kjent som Church of Storms, er det et eget klokketårn bak kirken og inne vil du finne et 16. århundre kors skjermen er laget av tre fra en portugisisk vraket

Besøk Lizard fyr og finne ut mer om den maritime historien i besøkssenteret og nyte utsikten fra toppen av fyret

Besøk Roskilly gård, her lager de iskrem og fudge mens du ser på og etterpå kan du selvfølgelig spise det de lager.

Besøk kamelene ved Rosuick Organic Farm

Er du glad i å dykke på skipsvrak er dette stedet for deg. Vil også anbefale å utforske flere pittoreske landsbyer som Coverack, Cadgwith, Portholland og St Keverne.

Lizard Peninsula i Cornwall
Lizard Peninsula i Cornwall

 

 

ST MICHAELS MOUNT, CORNWALL

En liten øy rett ved land ligger St Michael Mount, du kan gå ut ved lavvann eller ta båt når vannet står høyere. Det er som å gå inne i et eventyr i et eventyrslott. Når som helst kan en kjempe komme frem og hvis du ikke er stille så vekker du dragen som helt sikkert ligger og sover under slottet et sted.  En brosteinsbelagt molo strekker seg fra fastlandet, stranden på Godolphin Arms til øya.

ST MICHAELS MOUNT, CORNWALL
ST MICHAELS MOUNT, CORNWALL
ST MICHAELS MOUNT, fra lufta
ST MICHAELS MOUNT, fra lufta

 

 

Cheddar Gorge i Somerset’s Mendip Hills.

 

Vi beveger oss litt nordover igjen fra Cornwall til Somerset hvor det også er mye natur, selv om vi er godt vant med fjell og fjorder i Norge er dette stedet et syn også for oss som er godt vant.  Et juv av kalkstein med storslått utsikt over en svingete vei som slanger seg frem og tilbake. Det er utallige grotter og spennende steder. I 1903 ble det skjelettet til det eldste mennesket i Storbritannia funnet og senere døpt «cheddar man». The Radio Times kåret juvet til det nest største naturlige undret i Storbritannia.  Det tar ca. 2 ½ time å kjøre fra Lizard Peninsula i Cornwall.

Cheddar Gorge i Somerset'S Mendip Hills.
Cheddar Gorge i Somerset’S Mendip Hills.

 

 

Smoo Cave i Durness, Sutherland, SCOTLAND

 

Nå er vi i Scotland og en hule som både har sjø og ferskvann. Hulen er stor og hvis du husker filmen Goonies så har du et bilde av hvordan det ser ut. Hulene har vært i bruk siden yngre steinalder og det er funnet bevis på norrøn tilstedeværelse. Hulene ligger øst for byen Durness. Reiser du hit på sommeren, noe vi absolutt anbefaler er det mulig å ta en båttur inn til de indre kammer. Det er langt fra Lulworth Cone til Sutherland i Scotland, 735 miles (synes det passer bedre enn kilometer) 13 timer med bil eller 223 timer hvis du har lyst til å gå.

Smoo Cave i Durness, Sutherland, SCOTLAND
Smoo Cave i Durness, Sutherland, SCOTLAND

 

Det kommer mer…

 

 

tabola

No posts to display