Solnedgang på mars

0
184
Solnedgang på mars

Denne solnedgangen har du aldri tidligere sett, NASAs Curiosity Mars rover, på den 15 april 2015 tok disse 4 bildene satt sammen av verdens beste ingeniører til den sekvensen du nå ser. Disse bildene ble tatt over en periode på 6 minutter og 51 sekunder.  For de som er i tvil, dette er spektakulære bilder, solnedgang på en annen planet.

 

Dette er den første solnedgangen som Curiosity har tatt i farger, det skjedd etter at Curiosity har vært på mars i nihundre og femtiseks marsdager. (Flakslodd i poste til den første som sender inn hva det blir i jord tid).

 

Curisosity har flere kameraer, eller som NASA kaller det «Mast kamera», trolig fordi det befinner seg på en mast. Det var det venstre kamera som tok bildet. Ingeniørene har kalibret bildene og hvitt-balansert det for å ta bort kamera gjenstander. (Aner ikke hva det er)

Hvorfor den kalde blåfargen ?

Det er i Mars atmosfæren fine partikler som tillater blått lys å trenge gjennom mer effektivt enn farger med lengre bølgelengder. Dette er årsaken til blåfargene som er i lyset fr solen. Det er uvant for oss som bor nærere midten av solsystemet. Effekten av dette er størst nær solnedgang da solen passerer igjennom en lengre bane i atmosfæren enn midt på dagen. På Jorda kommer fargene gult og blått lettere igjennom og enda mer fremtredende på planeter enda nærmere sola, som f.eks Venus.

 

NASA lover flere bilder tatt fra mars fremover. Vi gleder oss.

Solnedgang på mars
Solnedgang på mars
tabola

No posts to display