torsdag, november 19, 2020

Skolen er ikke lenger ansvarlige for barnas skolevei

Må lese

Klassiker gjenoppstår i ny drakt

Denne vinteren blir suksessfilmen Fjols til fjells gjenfødt i en helt ny Dplay-serie om kos og krise...

Roman Abramovich er ikke den rikeste Premier League eieren

At Premier League-eiere har noe inn i granskauen mye penger burde ikke komme som noen overraskelse på...

Dette er årets beste roman

I dag ble det klart at Tore Renberg tildeles årets Bokhandlerpris for den kritikerroste romanen Tollak til Ingeborg som utkom tidligere i...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

En stor ting for mange barn og foreldre er sykkelprøven som regel rett før sommerferien fjerde klasse. Forventningsfulle stiller de små til øvelser som skal gjøre de sikrere i trafikken. Gevinsten er stor, de får lov til å sykle på skolen etterpå.

Løsningen for mange frem til sykkelprøven er sparkesykler, smårollinger raser rundt i trafikken allerede fra første klasse i mange tilfeller.

Regjeringen har endret opplæringsforskriften som til nå har slått fast at skolen er ansvarlig for barnet på skolevei. Det har bidratt til at mange skoler har satt en aldersgrense for når sykkel er tillatt eller simpelthen nektet alle elever å sykle til skolen.

Det skal ikke lenger være mulig for skolen å nekte barn å sykle til skolen, så lenge foreldrene mener det er trygt. Vi har tillit til at foreldrene selv er de beste til å vurdere dette, sier Høyres Linda Hofstad Helleland, leder av Stortingets transportkomité til Adresseavisen.

Det er mye usikkerhet rundt hvor lurt dette er, de som er for peker på at Norge er en sinke når det gjelder sykling og at dette er en god måte for barna å starte tidlig. Dette vil være helsefremmende og sørge for at de får bedre erfaring med trafikk. De som er imot på sin side mener trygge sykkelveier til skolene er for lavt prioritert og at de nye forskriftene eksperimenterer med barns liv.

Nå som ikke skolene kan nekte barn å sykle til skolen, mener mange at kjøring av barn til skolen vil gå ned og at det er den trafikken som representerer de fleste farlige situasjonene på skoleveien.

- Advertisement -

Siste nytt

Klassiker gjenoppstår i ny drakt

Denne vinteren blir suksessfilmen Fjols til fjells gjenfødt i en helt ny Dplay-serie om kos og krise...

Roman Abramovich er ikke den rikeste Premier League eieren

At Premier League-eiere har noe inn i granskauen mye penger burde ikke komme som noen overraskelse på noen. - Men også blant...

Dette er årets beste roman

I dag ble det klart at Tore Renberg tildeles årets Bokhandlerpris for den kritikerroste romanen Tollak til Ingeborg som utkom tidligere i høst. Det er bokhandelansatte over hele...

Fyller 30 år!

Det er i dag 30 år siden Kevins familie dro på ferie, men glemte én liten detalj: Kevin! Åtte...

Brutal voldsorgie fra London

I 20 år har den mektige gangsterbossen Finn Wallace styrt Londons underverden. Når den ubestridte gangsterkongen plutselig blir funnet død, oppstår det...

More Articles Like This