Norges rykte: «Uvennlig og svært dyrt»

0
80
Breines i Sigerfjord

Det å være norsk blir stadig mindre imponerende for mennesker ute i verden. – Rapporten fra verdens største nettverk for folk som jobber og bor i et annet land enn det de kommer fra viser at Norge er svært lite populært land å jobbe i.

Godt nytt for innvandringsfiender som er redde for at mennesker skal flomme inn i landet. – De kommer ikke hvis de kan slippe!.

Les: Dansk supermarkedsgigant senker prisene, godt nytt også i Norge

Norge kommer svært dårlig ut i rapporten fra InterNations, som for tiende år på rad har spurt nesten 12.000 expats (folk som jobber/bor i et annet land enn de kommer) fra over hele verden om hvordan de trives i landet de jobber i.

InterNation er et community for folk som jobber i et annet land enn de kommer fra. – Det er pr nå over 5 millioner medlemmer som i tillegg til å dele erfaringer på nett har fysiske arrangenter over hele verden.

Bare Kuwait scorer lavere enn Norge!

Norge havnet på 52. plass av totalt 53 land – rett etter Kuwait. Norge er «uvennlig» og svært dyrt. – Norge falt hele 18 plasser fra undersøkelsen i 2022.

Nær to av tre rangerte levekostnadene i Norge negativt, sammenlignet med 35 prosent globalt. 37 prosent synes ikke inntektene er høye nok til å leve et komfortabelt liv. Halvparten mener det er vanskelig å komme inn i kulturen i Norge og sliter med å få seg venner. En tredel beskriver nordmenn som uvennlige mot utlendinger. Men naturen får skryt med en score på 95 prosent, mot 84 prosent globalt.

Les på Engelske klubber: Tottenhams fjerde signering på plass

På 51. plass, rett foran Norge, havner Tyrkia, mens Sør-Korea ligger på 50. plass.

Mexico topper listen som det beste landet, fulgt av Spania og Panama på tredjeplass.

tabola

No posts to display