mandag, juli 20, 2020

Sjokoladeprodusenten Ferrero anklages for barnearbeid

Må lese

130 land har krav om munnbind

Hvis vi skrur klokka tilbake til midten av mars var det bare 10 land som hadde krav...

Fotball, en fantastisk måte å hente tilbake penger fra rike sjeiker og kinesere

Manchester City vant frem i sin ankesak, etter å ha blitt dømt av brudd på reglene i...

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Det er viktig å ha kontroll over hele verdikjeden og tiden da man kunne gjemme seg bak underleverandører er over. – Store selskaper som Apple og HM har fått erfare at deres «fabrikker» selv om de er eid av andre må ha levelige forhold. Siste ut som er i trøbbel er en meget populær sjokolade produsent.

Det er ikke like populært å gi sjokolade i gave hvis man vet at det er barn som slaver for å lage gaven.

Les: Probably «not» the best beer in the world

Ferrero Group = Barnearbeid
Sjokoladeprodusenten Ferrero, som blant annet ligger bak den populære sjokoladen Ferrero Rocher, presses av den britiske menneskerettighetsgruppen WeMove som har anklaget produsenten for å få hasselnøtter fra leverandører som bruker barnearbeidere.

Ferrero kjøper omtrent 30 prosent. av hasselnøtter fra tyrkiske leverandører, og nå har Ferrero problemer med å bevise at disse leverandørene ikke bruker barn i arbeidet med å høste nøttene.

Tyrkia har hatt problemer med barnearbeid de siste årene. Det skal være opptil 11 300 barnearbeidere i Tyrkia er mellom 11 og 14 år.

I en offisiell uttalelse til The Guardian uttaler Ferrero at de anerkjenner problemet med barnearbeid i Tyrkia og er fast bestemt på å forhindre og eliminere bruken av barnearbeid i deres forsyningskjede.

Ferrero opplyser også at selskapet verken forvalter eller eier hasselnøttfarm i Europa, men at de samarbeider med leverandører for å sikre en forsvarlig og høy landbruks- og sosial standard.

«Kompleksiteten i forsyningskjeden for hasselnøtt gjør at den ikke kan transformeres av en enkelt aktør. Samarbeid er essensielt for å løse problemet med barnearbeid, «sa en talsperson for Ferrero til The Guardian.

Les på Popidol: Hvordan kan en 8-åring tjene 200 millioner i året?

Ferrero sier at selskapet har en ambisjon om å spore 100 prosent. av hasselnøttene sine innen utgangen av 2020. – Da kan det være en god ide med å vente med å kjøpe deres sjokolade til de faktisk har kontroll.

Anklager har kommet etter en video laget av WeMove og Center for Child Rights for å vise barn som påstår å jobbe opptil 12 timer om dagen med å høste hasselnøtter. Ifølge The Guardian skal en av bøndene si at han selger hasselnøttene sine til Ferrero gjennom en formidler.

- Advertisement -

Siste nytt

130 land har krav om munnbind

Hvis vi skrur klokka tilbake til midten av mars var det bare 10 land som hadde krav...

Fotball, en fantastisk måte å hente tilbake penger fra rike sjeiker og kinesere

Manchester City vant frem i sin ankesak, etter å ha blitt dømt av brudd på reglene i UEFA Financial Fair Play. -...

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte teknologioverføringen fra motorsport til serieproduksjon....

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen. Den 60 år gamle landslagssjefen...

Kjempeflått sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flått. Det er ikke alltid man legger merke...

More Articles Like This