Sjokoladeprodusenten Ferrero anklages for barnearbeid

0
157

Det er viktig å ha kontroll over hele verdikjeden og tiden da man kunne gjemme seg bak underleverandører er over. – Store selskaper som Apple og HM har fått erfare at deres «fabrikker» selv om de er eid av andre må ha levelige forhold. Siste ut som er i trøbbel er en meget populær sjokolade produsent.

Det er ikke like populært å gi sjokolade i gave hvis man vet at det er barn som slaver for å lage gaven.

Les: Probably «not» the best beer in the world

Ferrero Group = Barnearbeid
Sjokoladeprodusenten Ferrero, som blant annet ligger bak den populære sjokoladen Ferrero Rocher, presses av den britiske menneskerettighetsgruppen WeMove som har anklaget produsenten for å få hasselnøtter fra leverandører som bruker barnearbeidere.

Ferrero kjøper omtrent 30 prosent. av hasselnøtter fra tyrkiske leverandører, og nå har Ferrero problemer med å bevise at disse leverandørene ikke bruker barn i arbeidet med å høste nøttene.

Tyrkia har hatt problemer med barnearbeid de siste årene. Det skal være opptil 11 300 barnearbeidere i Tyrkia er mellom 11 og 14 år.

I en offisiell uttalelse til The Guardian uttaler Ferrero at de anerkjenner problemet med barnearbeid i Tyrkia og er fast bestemt på å forhindre og eliminere bruken av barnearbeid i deres forsyningskjede.

Ferrero opplyser også at selskapet verken forvalter eller eier hasselnøttfarm i Europa, men at de samarbeider med leverandører for å sikre en forsvarlig og høy landbruks- og sosial standard.

«Kompleksiteten i forsyningskjeden for hasselnøtt gjør at den ikke kan transformeres av en enkelt aktør. Samarbeid er essensielt for å løse problemet med barnearbeid, «sa en talsperson for Ferrero til The Guardian.

Les på Popidol: Hvordan kan en 8-åring tjene 200 millioner i året?

Ferrero sier at selskapet har en ambisjon om å spore 100 prosent. av hasselnøttene sine innen utgangen av 2020. – Da kan det være en god ide med å vente med å kjøpe deres sjokolade til de faktisk har kontroll.

Anklager har kommet etter en video laget av WeMove og Center for Child Rights for å vise barn som påstår å jobbe opptil 12 timer om dagen med å høste hasselnøtter. Ifølge The Guardian skal en av bøndene si at han selger hasselnøttene sine til Ferrero gjennom en formidler.

tabola

No posts to display