onsdag, desember 15, 2021

Waren Buffett har tjent svimlende summer på Apple

Må lese

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Superinvestor Warren Buffett er ikke spesielt glad i tech-aksjer – men Apple er et lønnsomt unntak. – Det har vært en del murring blant Berkshire Hathaway investorer at Warren Buffet velger å sitte på en fjell av penger uten å bruke dem. Warren vil ikke kjøpe dyrt.

Den største enkeltinvesteringen gjort av Warren Buffett og hans selskap Berkshire Hathaway er i Apple.  Berkshire Hathaway eier 254,5 millioner. aksjer til iPhone-produsenten Apple. Den viser den siste beholdningen, som er fra slutten av 3. kvartal 2019.

Les på Sporten: Fotballguden Zlatan lyser opp sentrum av Milano

Den totale kostnaden for å erverve disse aksjene utgjør drøyt 36 milliarder dollar og er dermed den største enkeltinvesteringen i historien til selskapet og Warren Buffett, skriver investeringsnettstedet The Motley Fool.

Aksjekurs på $ 262 per aksje. per aksje er verdien nå i underkant av 67 milliarder. Alt i alt gir det en urealisert gevinst på rundt 30 milliarder dollar for Buffett og Berkshire.

I tillegg kommer en årlig utbytte på 784 millioner dollar med Apples nåværende kvartalsvise utbytte på 0,77 dollar per aksje. aksje.

Det mest overraskende ved den potensielle gevinsten er hvor raskt den har kommet til utførelse.

Warren Buffett og investeringsfolket hans kjøpte Berkshire Hathaways første Apple-aksjer tidlig i 2016. Da investerte selskapet drøyt 1 milliard dollar  for 9,8 millioner aksjer.

Siden oppkjøpet akkumulerte Buffett ytterligere aksjer i Apple mellom 2016 og 2018. I denne perioden ble det investert rundt 35 milliarder dollar.

Det vil si at investeringen i Apple nesten har doblet seg i løpet av noen få år.

Warren Buffett fortalte tidligere til CNBC at Berkshires første gruppe Apple-aksjer ble kjøpt av to av selskapets investeringssjefer. Han så deretter nærmere på aksjen, noe som førte til en stor investering på 35 milliarder dollar i årene 2016-2018.

Selv om Berkshire Hathaway ikke har overveldende mange tech-aksjer i sin portefølje, har Warren Buffett tidligere kjøpt stort i IBM.

I 2011 kjøpte han IBM-aksjer for 10,9 milliarder dollar dollar. Men de ble solgt igjen fordi IBM ikke levde opp til den veksten som selskapet hadde lovet.

“Jeg føler meg mer trygg på Apples fremtid enn IBM. Apple ser ut til å ha et varig produkt og et enormt brukt produkt fra menneskene som kjøpte det, ”sa Buffett i 2017 på CNBC.

På selskapets generalforsamling i mai i år ble Warren Buffett og hans administrerende direktør Charlie Munger spurt om deres tanker om å plassere så mye av selskapets penger i Apple.

Charlie Munger er kjent for korte og veldig presise svar på ofte kompliserte spørsmål.

Svaret hans var: «Vel, blant iPhone-brukerne i familien min, er dette sannsynligvis det siste produktet de noensinne vil bli kvitt.»

- Advertisement -

Siste nytt

O.J Simpson er en helt fri mann

Det er en gledens dag for den tidligere NFL stjernen og skuespiller fra "Mannen med den nakne...

Nordisk båttradisjon innskriven på eksklusiv liste over verdas kulturarv

Den nordiske klinkbåttradisjonen har blitt innskriven på UNESCO si liste over den immaterielle kulturarven i verda. Dette er ei stadfesting av at...

Dette er den perfekte underholdningen i jula

Desember og julen er en fantastisk tid, men innimellom kan det bli langt tid mellom slagene. Noen ganger trenger man litt underholdning...

J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Suksessen vil ingen ende ta for J.K. Rowlings som nå jobber med en forlengelse på Harry Potter historien.

Joshua Kimmich skjønner han har vært en tosk

Bayern München-stjernen Joshua Kimmich sier han skal vaksinere seg mot korona og avslutter med det en lang debatt i Tyskland.

More Articles Like This