mandag, juli 20, 2020

Waren Buffett har tjent svimlende summer på Apple

Må lese

130 land har krav om munnbind

Hvis vi skrur klokka tilbake til midten av mars var det bare 10 land som hadde krav...

Fotball, en fantastisk måte å hente tilbake penger fra rike sjeiker og kinesere

Manchester City vant frem i sin ankesak, etter å ha blitt dømt av brudd på reglene i...

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte...
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Superinvestor Warren Buffett er ikke spesielt glad i tech-aksjer – men Apple er et lønnsomt unntak. – Det har vært en del murring blant Berkshire Hathaway investorer at Warren Buffet velger å sitte på en fjell av penger uten å bruke dem. Warren vil ikke kjøpe dyrt.

Den største enkeltinvesteringen gjort av Warren Buffett og hans selskap Berkshire Hathaway er i Apple.  Berkshire Hathaway eier 254,5 millioner. aksjer til iPhone-produsenten Apple. Den viser den siste beholdningen, som er fra slutten av 3. kvartal 2019.

Les på Sporten: Fotballguden Zlatan lyser opp sentrum av Milano

Den totale kostnaden for å erverve disse aksjene utgjør drøyt 36 milliarder dollar og er dermed den største enkeltinvesteringen i historien til selskapet og Warren Buffett, skriver investeringsnettstedet The Motley Fool.

Aksjekurs på $ 262 per aksje. per aksje er verdien nå i underkant av 67 milliarder. Alt i alt gir det en urealisert gevinst på rundt 30 milliarder dollar for Buffett og Berkshire.

I tillegg kommer en årlig utbytte på 784 millioner dollar med Apples nåværende kvartalsvise utbytte på 0,77 dollar per aksje. aksje.

Det mest overraskende ved den potensielle gevinsten er hvor raskt den har kommet til utførelse.

Warren Buffett og investeringsfolket hans kjøpte Berkshire Hathaways første Apple-aksjer tidlig i 2016. Da investerte selskapet drøyt 1 milliard dollar  for 9,8 millioner aksjer.

Siden oppkjøpet akkumulerte Buffett ytterligere aksjer i Apple mellom 2016 og 2018. I denne perioden ble det investert rundt 35 milliarder dollar.

Det vil si at investeringen i Apple nesten har doblet seg i løpet av noen få år.

Warren Buffett fortalte tidligere til CNBC at Berkshires første gruppe Apple-aksjer ble kjøpt av to av selskapets investeringssjefer. Han så deretter nærmere på aksjen, noe som førte til en stor investering på 35 milliarder dollar i årene 2016-2018.

Selv om Berkshire Hathaway ikke har overveldende mange tech-aksjer i sin portefølje, har Warren Buffett tidligere kjøpt stort i IBM.

I 2011 kjøpte han IBM-aksjer for 10,9 milliarder dollar dollar. Men de ble solgt igjen fordi IBM ikke levde opp til den veksten som selskapet hadde lovet.

“Jeg føler meg mer trygg på Apples fremtid enn IBM. Apple ser ut til å ha et varig produkt og et enormt brukt produkt fra menneskene som kjøpte det, ”sa Buffett i 2017 på CNBC.

På selskapets generalforsamling i mai i år ble Warren Buffett og hans administrerende direktør Charlie Munger spurt om deres tanker om å plassere så mye av selskapets penger i Apple.

Charlie Munger er kjent for korte og veldig presise svar på ofte kompliserte spørsmål.

Svaret hans var: «Vel, blant iPhone-brukerne i familien min, er dette sannsynligvis det siste produktet de noensinne vil bli kvitt.»

- Advertisement -

Siste nytt

130 land har krav om munnbind

Hvis vi skrur klokka tilbake til midten av mars var det bare 10 land som hadde krav...

Fotball, en fantastisk måte å hente tilbake penger fra rike sjeiker og kinesere

Manchester City vant frem i sin ankesak, etter å ha blitt dømt av brudd på reglene i UEFA Financial Fair Play. -...

Nye Mercedes-AMG GT Black Series

Nye Mercedes-AMG GT Black Series viderefører merkets tradisjon innen motorsport, med et ekspressivt design og den direkte teknologioverføringen fra motorsport til serieproduksjon....

Dette er Tysklands neste landslagssjef

"Sniffi fingers" gjør sikkert en god jobb etter sjokket fra forrige fotball VM. Tyskland vinner fotballkamper igjen. Den 60 år gamle landslagssjefen...

Kjempeflått sprer seg i hele Europa

Det er ingen dyr i den norske fauna som gjør flere folk syke enn flått. Det er ikke alltid man legger merke...

More Articles Like This