torsdag, desember 17, 2020

Waren Buffett har tjent svimlende summer på Apple

Må lese

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV.
Michael Breines Oredamhttp://www.f7.no
Berømt skihopper og operasanger

Superinvestor Warren Buffett er ikke spesielt glad i tech-aksjer – men Apple er et lønnsomt unntak. – Det har vært en del murring blant Berkshire Hathaway investorer at Warren Buffet velger å sitte på en fjell av penger uten å bruke dem. Warren vil ikke kjøpe dyrt.

Den største enkeltinvesteringen gjort av Warren Buffett og hans selskap Berkshire Hathaway er i Apple.  Berkshire Hathaway eier 254,5 millioner. aksjer til iPhone-produsenten Apple. Den viser den siste beholdningen, som er fra slutten av 3. kvartal 2019.

Les på Sporten: Fotballguden Zlatan lyser opp sentrum av Milano

Den totale kostnaden for å erverve disse aksjene utgjør drøyt 36 milliarder dollar og er dermed den største enkeltinvesteringen i historien til selskapet og Warren Buffett, skriver investeringsnettstedet The Motley Fool.

Aksjekurs på $ 262 per aksje. per aksje er verdien nå i underkant av 67 milliarder. Alt i alt gir det en urealisert gevinst på rundt 30 milliarder dollar for Buffett og Berkshire.

I tillegg kommer en årlig utbytte på 784 millioner dollar med Apples nåværende kvartalsvise utbytte på 0,77 dollar per aksje. aksje.

Det mest overraskende ved den potensielle gevinsten er hvor raskt den har kommet til utførelse.

Warren Buffett og investeringsfolket hans kjøpte Berkshire Hathaways første Apple-aksjer tidlig i 2016. Da investerte selskapet drøyt 1 milliard dollar  for 9,8 millioner aksjer.

Siden oppkjøpet akkumulerte Buffett ytterligere aksjer i Apple mellom 2016 og 2018. I denne perioden ble det investert rundt 35 milliarder dollar.

Det vil si at investeringen i Apple nesten har doblet seg i løpet av noen få år.

Warren Buffett fortalte tidligere til CNBC at Berkshires første gruppe Apple-aksjer ble kjøpt av to av selskapets investeringssjefer. Han så deretter nærmere på aksjen, noe som førte til en stor investering på 35 milliarder dollar i årene 2016-2018.

Selv om Berkshire Hathaway ikke har overveldende mange tech-aksjer i sin portefølje, har Warren Buffett tidligere kjøpt stort i IBM.

I 2011 kjøpte han IBM-aksjer for 10,9 milliarder dollar dollar. Men de ble solgt igjen fordi IBM ikke levde opp til den veksten som selskapet hadde lovet.

“Jeg føler meg mer trygg på Apples fremtid enn IBM. Apple ser ut til å ha et varig produkt og et enormt brukt produkt fra menneskene som kjøpte det, ”sa Buffett i 2017 på CNBC.

På selskapets generalforsamling i mai i år ble Warren Buffett og hans administrerende direktør Charlie Munger spurt om deres tanker om å plassere så mye av selskapets penger i Apple.

Charlie Munger er kjent for korte og veldig presise svar på ofte kompliserte spørsmål.

Svaret hans var: «Vel, blant iPhone-brukerne i familien min, er dette sannsynligvis det siste produktet de noensinne vil bli kvitt.»

- Advertisement -

Siste nytt

Norge og Storbritannia undertegnet luftfartsavtale

Jeg har i dag undertegnet en luftfartsavtale mellom Norge og Storbritannia som skal regulere ruteflyvninger mellom våre...

Amedia kjøper Budstikka for 130 millioner

Amedia har inngått avtale med Asker og Bærums Budstikke Holding AS om kjøp av Asker og Bærums Budstikke (Budstikka). Avtalen verdsetter selskapet...

Verdt 57 milliarder kroner mer mens han ble intervjuet av Bloomberg TV

I går ble Airbnb notert på børsen samtidig som grunnlegger Brian Chesky ble intervjuet på Bloomberg TV. Det ble...

Norsk Tipping med nytt tilbud til spillegale

Det høres nesten litt selvmotsigende ut: Fra mandag 14. desember gir Norsk Tipping ut et gratis gamblingfilter til spillere som ønsker å...

Stadig mindre sjans for snø på julaften i Sør-Norge

På Sør- og Østlandet har det blitt betydelig færre år med snø på bakken julaften. Meteorologisk institutt har gjort...

More Articles Like This