Probably «not» the best beer in the world

0
369

Det danske bryggeriet Carlsberg fortalte britiske kunder at ølet var for dårlig og at oppskriften derfor ble endret. – Den «selvmobbingen sørget for at Carlsberg vant prisen for beste reklamekampanje, trykket av Marketing Week

I det minste forsto de Carlsbergs budskap så godt at den anerkjente Marketing Week har kåret bryggeriets britiske kampanje «Probably Not» som den beste reklamekampanjen i 2019.


Bladets lesere kåret Carlsberg til vinneren av en reklamekampanje for supermarked i Tesco. Reklamen var av det modigere slaget. Bryggeriet innrømmet overfor sine kunder at de “gikk seg vill” og derfor i flere år hadde brygget for lite øl.

Samtidig lovet de å gjøre om på oppskriften og sende en bedre og mer smakfullt til Storbritannia.

I utallige år har Carlsberg kjørt et reklameslagord som lyder «Sannsynligvis verdens beste øl» – «Verdens beste øl, sannsynligvis».

Et slagord som britene spesielt har tatt i bruk og berømmet for den undervurderte måten å fortelle forbrukerne at de leverer verdens beste øl uten å si det direkte.

Men salget av Carlsberg Pilsner i Storbritannia har stadig gått nedover tilbake, og derfor valgte bryggeriet å kunngjøre et nytt midlertidig slagord: «Sannsynligvis (ikke) det beste ølet i verden».

Carlsberg har måttet endre oppskriften på ølet sitt i Storbritannia, og erkjenner at det var for dårlig dagens standarder. Det innrømmet bryggeriet i sine egne annonser.

«Vi var nervøse for å starte kampanjen fordi vi aldri hadde prøvd noe lignende før. Vi har ikke snakket så ærlig og direkte med forbrukere i det siste, og det er ikke mange merkevareprodusenter som gjør det. Men vi ble nesten overveldet av den positive responsen, sier Lynsey Woods, markedssjef i Carlsberg UK for Marketing Week.

Det originale slagordet «Sannsynligvis verdens beste øl» er fra 1973 og ble oppfunnet av reklamebyrået Saatchi & Saatchi i London.

I 2011 prøvde Carlsberg å drepe sitt eget slagord og oppfant noen nye som «Det krever en Carlsberg». Men det fungerte ikke, og flere av bryggeriets egne ansatte gjorde opprør og nektet å gi fra seg det opprinnelige slagordet.

I 2015 gikk de offisielt tilbake til originalen, og det har tydeligvis vært en vinn-vinn.

tabola

No posts to display