Sjefsredaktøren i Charlie Hebdo besøker Norge

0
114

Terrorangrepet på Charlie Hebdo viste med all tydelighet den store kostnaden som kommer sammen med ytringsfriheten. Reaksjonen verden over var umiddelbar og de fleste reagerte med å slå ring rundt ytringsfriheten.

Støtte til Charlie Hebdo

Facebook byttet flere millioner bruker til sort og så en støtteerklæring til magasinet, je suis Carlie var over alt. Det ble utstillinger i ytringsfrihetens navn og diskusjoner om hvordan den kan opprettholdes og hvordan de i fronten kan beskyttes

Opplaget økte i en periode fra noen titusener til flere millioner, Frankrike opprettet spesialstyrker for å møte den nye formen for terror og de fleste land i Europa, inkludert Norge satte inn spesielle tiltak. Kostnaden ved terror ble reell både den økonomiske og menneskelige. Frankrikes økte militærbudsjetter forklares i stor grad med økt terrorfare.

Charlie Hebdos Sjefsredaktør Gerard Biard kommer til Norge under Arendsalsuka, fredag 14 august for å snakke om ytringsfrihetens pris. Her møter han blant andre utenriksminister Børge Brende til debatt. Det var Harald Stanghelle og Øystein Djupedal som gjorde avtalen med Gerard Biard i Paris i vår.

Biard var i London da angrepet på Carlie Hebdo som drepte 12 ansatte ved magasinet på deres kontor i Paris.

Fylkesmann i Aust-Agder og programsjef for Arendalsuka, Øystein Djupedal sier «Han er svært preget. Livet hans er totalt endret. Når han nå har takket ja til å komme til Arendal, er det fordi han likte ideen med en folkelig debattuke, en dugnad for det frie ord, der alle arrangementer er gratis og der maktelite og politikere møter folket direkte.»

Dette blir det første offentlige oppdraget som han reiser til etter terrorangrepet 7 januar 2015.

Følgende ble drept i terrorangrepet på Charlie Hebdo:

 1. Stéphane «Charb» Charbonnier, redaktør og tegner
 2. Jean «Cabu» Cabut, karikaturtegner
 3. Bernard «Tignous» Verlhac, karikaturtegner
 4. Georges Wolinski, karikaturtegner
 5. Philippe Honore, karikaturtegner
 6. Bernard Maris, økonom og forfatter
 7. Mustapha Ourrad, journalist, født i Marokko
 8. Elsa Cayat, psykoanalytiker og spaltist
 9. Franck Brinsolaro, sikkerhetsvakt
 10. Michel Renaud, festivalarrangør
 11. Frédéric Boisseau, vaktmester
 12. Ahmed Merabet, politimann

 

tabola

No posts to display