Gammal moro for en milliard

0
106

Pengene sitter løst når rettigheter på gamle suksesser skal forhandles, litt for løst mener mange. Det som er til salgs om dagen er gamle serier som vi uansett har sett mange ganger. Hulu som er en av de store strømmetjenester i USA har «vunnet» kampen som Seinfeld. Totalt har de betalt en milliard kroner for 180 episoder.

Det var flere aktører som var med å by, men som måtte hoppe av. Det kan være skikkelig irriterende når noen byr over. De andre som ønsket serien var Netfix, Amazon og Yahoo i hvert fall hvis vi skal tro Wall Street Journal.

Netflix har nettopp kjøpt rettighetene til Venner for livet, «Friends» for et hemmelig millionbeløp av Warner samtidig som de satser stort på egne nye serier som f.eks. en ny sesong av House of Cards. Netflix må være litt forsiktig med investeringer i og med at de går inn i nye land, samtidig som de investerer stort i innhold.

Amazon og Yahoo falt av i budkampen fordi, mener mange, at de ikke endra har en vellykket strømmetjeneste for forsvarer milliardinvesteringer på innhold.

Hulu er ikke noen smågutter, de er strømmealternativet til 3 amerikanske tv giganter: NBCUniversal Television Group (32%) Fox Broadcasting Company (36%)og Disney–ABC Television Group (32%). De omsetter for en milliard dollar i året og deres sjef Mike Hopkins har uttalt at dette er smått i forhold til det de vil omsette for i løpet av få år. Selskapet holder på med global ekspansjon og vil øke sine 6 millioner abonnenter til minst 30 millioner innen 2020.

Når de kommer til Norge har vi ikke funnet noe informasjon om.

tabola

No posts to display