Sexsymbolet Tarzan har mistet potensen

0
229

Det holder tydeligvis ikke med en Tarzan som er godt trent og sunn. Filmskaperne har under streng medisinsk overvåkning sultet bort alt kroppsfett til skuespiller Alexander Skarsgård, sønn av oscarvinner Stellan Skarsgård for å passe inn i en syk forstilling av den perfekte kroppen.

Dødelig sulteforing og knallhard trening

Hvis det var slik at alle tenke dette er fantasi, så ville det ikke gjort noe, istedenfor har det blitt til et livsfarlig idol på hvordan gutter skal se ut. Alexander Skarsgård var i utgangspunktet en godt trent person, da han fikk rollen ble en personlig trener, kokk, lege og sykepleier ansatt for å følge et regime så tøft at det balanserte mellom liv og død.

I 9 mnd spiste han bare brokkoli og kylling, dette samtidig med hard trening. Alle kroppsfunksjoner måtte overvåkes, selv om natten for å hindre større episoder. Et slikt regime er farlig og fører til hodepine, og i mange tilfeller kronisk migrene, redusert hukommelse og permanent hjerneskade som følge av for lite næring til hjernen, antisosial oppførsel, aggresjon, konsentrasjonsvansker, redusert iq og manglede ereksjon.

Ikke gjør som Tarzan

Det har de i den nye Tarzan filmen har valgt en så usunn variant er skremmende og vi får håpe unge gutter ikke lar seg lure inn i en fiksjon om at slik er det bra å være, vi får også håp unge jenter, selv de i Snapchat alder ikke får misoppfatningen at deres kjæreste nå eller i fremtiden skal se slik ut.  Ser vi volumet av likes og hjerter for Tarzan nesten uten klær er sjansen for det ekstrem liten og toget trolig allerede forlatt perrongen.  Alexander Skarsgård opplevde få mye vondt i hodet, redusert hukommelse, konsentrasjonsvansker og ble i lange perioder usosial. De aller fleste har ikke råd til 24 timer i døgnet overvåkning og hjelp, mange som ønsker en slik kropp, glemmer det og det faktum at det bare er mulig å «holde» kroppen slik i en kort periode.

Vi snakker ikke lenger om kroppspress, vi er langt fordi det stadiet, det er ingen som sier at Tarzan ikke skal være godt trent og være troverdig som en som kan svinge seg fra et tre til et annet og kjempe mot krokodiller.

Heldigvis gikk det bra for Alexander Skarsgård som øyeblikkelig etter innspillingen klarte å gå tilbake til et normalt liv. For mange blir det vanskelig, kunsten å slutte og si nok er nok. Anoreksi også blant gutter er et økende problem som ikke kan undervurderes, det er ikke likestilling at også gutter skal oppleve den urett i kroppsfiksjon som kvinner har levd med i mange år. Likestilling på dette feltet burde være motsatt, at hverken kvinner eller menn blir presset inn i farlige og livstruende situasjoner.

For mange er anoreksi, selv for de som har «vunnet» en livslang kamp som preger deres liv og de i nærheten av det.

tabola

No posts to display