Sex seremonier og leire klargjør jenter for barneekteskap i Zambia og Mosambik

0
429

«Jenter så unge som åtte år i Mosambik og Zambia blir tvunget til å gå til leire eller initiering seremonier hvor de er vist hvordan å behage en mann i sengen for å forberede dem for ekteskapet» «Disse seksuelle innvielsene begynner med en gang menstruasjon starter og noen ganger involvere pinner blir satt inn i jentene» fortalte Persilia Muianga fra den internasjonale bistandsorganisasjon World Vision i et innlegg på konferansen.

Den tre dager lange konferansen ble avsluttet med et globalt partnerskap som forplikter seg til å utrydde barneekteskap som rammer 720 millioner kvinner verden over.

Noen mødre tvinger sine små døtre til å ha sex med en mann i den tro at dette kan fremskynde menstruasjon. Menn i Mosambik og Zambia ønsker ikke å gifte seg med en jente hvis hun ikke er «igangsatt». Regime er knallhardt og selv om barneekteskap er ulovlig i mange land er nesten halvparten av alle jenter i Mosambik og Zambia gift før de fyller 18 år.

Den Anglikansk presten og leder for det anglikanske gatebarn programmet i Zambia Jackson Jones Katete forteller at innvielser skjer blant jenter i alderen 8 og 13 år, og kan innebære jenter blir kuttet av kvinner for ikke å utføre seksuelle bevegelser korrekt. Leirene drives stort sett av kvinner som får betalt for å torturere jentene dine for å bli gode koner. Umiddelbart etter ankomst får jentene beskjed om at nå er du klar for sex, de inviterte mennene kommer da til leiren og begynner å gjøre dem gifteklare.

Treningen underviser også jenter om hygiene, husarbeid og hvordan de skal oppføre seg i samfunnet, det Muianga sa, og legger til at samfunnsledere fin foreldrene hvis de ikke ta deres døtre til innvielser.  Årsaken til hastverket med å få småjenter giftet bort, spesielt på landsbygda er medgift. Jenter som ikke har hatt menstruasjon vil ikke bli gift. Mange tiltak settes i gang for at menstruasjonen skal komme og hvis ikke simulere menstruasjon.

Les også: Iran ødelegger livet til unge jenter

Kirken gjør veldig lite

Barneekteskap er ikke som mange tror alene et muslimsk problem. Dette er noe som går på tvers av alle de store religionene, inkludert den kristne kirke. World Vision har nylig startet trening og opplysningsarbeid ovenfor kirkeledere, som har meget stor innflytelse i Mosambik og Zambia. Det har begynt å gi positive resultater, Muianga fra World vision sier erfaringene fra dette arbeidet også vil være bra for muslimske samfunn.

Katete, sier kirkeledere bærer stor autoritet i sitt land og har en rolle å spille i å ta innvielser og barneekteskap opp med sine menigheter.

Han la til at det å holde jenter i skolen er avgjørende for å bekjempe tidlig ekteskap, men de fleste bygder har ikke skoler i nærheten, og lærere i disse regionene er vanligvis menn, som sender jenter signal om at bare gutter fortjener utdanning.

Katete avslutter «Vi bør bygge skoler i landsbyer og har kvinnelige lærere der som kan fungere som forbilder»

 

Henvisning: Thomson Reuters Foundation er en veldedig del av Reuters verdens største nyhetsbyrå

tabola

No posts to display